کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ دست(غدیر)
يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ
ای پیغمبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد (به خلق) برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و اداء وظیفه نکردهای، و خدا تو را از (شر) مردمان محفوظ خواهد داشت، (و دل قوی دار که) خدا کافران را (به هیچ راه موفقیتی) راهنمایی نخواهد کرد.
مربی محترم:
جهت بهرهبرداری هرچه بهتر از نکات آموزشی مجموعهی حاضر، به این پیشنهادها توجه فرمایید:
• در تمام مراحل ساخت کاردستی، این نکته را مدنظر داشته باشید که اصل بر خلاقیت است. در درجهی اول، هنرجویان را به خلاقیت و کشفهای جدید دعوت کنید. الگوها و موارد پیشنهادی صرفاً جهت نمونه ذکر شدهاند و اجباری به اجرای دقیق و عینی آنها نیست.
• این مجموعه با بهرهبرداری از هنر کاردستی، تلاش دارد مفاهیم قرآنی را از طریق داستانهای قرآن به کودکان منتقل کند. کاردستیسازی، علاوه بر تقویت خلاقیت، باعث درک عمیقتر و ماندگارتر مفاهیم میشود. هدف این است که کودکان با علاقه، مفاهیم قرآن را بیاموزند و گامی بهسوی عمل به آن بردارند، انشاءالله.
• هدف این است که کودک و نوجوان «ساختن» و «طراحی» را تجربه کند و علاوه بر رشد خلاقیت و توانمندی ذهنی و عملی خود، مفاهیم قرآنی را به شکلی عمیقتر فرا گرفته و به خاطر بسپارد.
• در کاردستیهایی که نیاز به بریدن شکلها دارند، اندازهها به سانتیمتر در کنار شکلها درج شدهاند که صرفاً پیشنهادی هستند.
• برای کارهایی که حالت سهبعدی دارند، از مقواهای ضخیمتر و با گرم بالاتر استفاده شود تا کار حالت ایستایی خود را حفظ کند.
• برای رنگآمیزی با آبرنگ در سطوح بزرگتر، بهتر است ابتدا با قلمموی خیس سطح مقوا را نمدار کرده، سپس روی آن رنگ زده شود.
• هنگام رنگآمیزی، حتیالمقدور از ترکیب رنگها استفاده شود. تیره و روشن کردن رنگها و ساخت درجات مختلف رنگی، جذابیت چشمگیری به کار میدهد.
• با آرزوی توفیق برای همهی شما 🌿
---
وسایل مورد نیاز:
قیچی، مقوا، چسب چوب، مداد، آبرنگ، کاتر، خطکش، اسفنج، تکه پارچه، دستمال کاغذی.
روش کار:
شکل 1 تا 3: را به اندازهی طرح کتاب روی مقوا بکشید و دور آنها را برش دهید. دقت کنید که طول شکل 2 به اندازهی محیط دایرهای باشد که در نهایت، کار روی آن چسبانده میشود.
شکل 1 و شکل 2: یک تپه کوچک برش دهید و آن را به شکل 2 که اسفنج است، بچسبانید. اندازهی پایۀ آن را روی تپه با کاتر شکاف دهید. امتحان کنید که پایه به راحتی و محکم داخل شیار قرار گیرد.
شکل 6: کل را روی مقوا بچسبانید و آن را با تکه پارچههای مختلف بپوشانید.
شکل 7: سطح شکل 1 را به چسب آغشته کنید و روی لباسها یک لایه دستمال کاغذی بچسبانید.
شکل 8 و 9: برای سربند، یک دستمال کاغذی را به شکل روسری تا زده و مثل شکل 8 و شکل 9 روی کار بچسبانید.
شکل 12 و 13: برای عمامه، یک تکه دستمال کاغذی را مثل شکل 12 چروک کرده و مثل شکل 13 دور قسمت سر بپیچید.
شکل 14 و 15: به وسیلهی دستمال کاغذی و فرم دادن به آن، لباسها را کامل کنید.
شکل 16: یک دایره برش دهید و مثل شکل 15 رنگآمیزی کنید.
شکل 17: لباسها را رنگآمیزی کنید.
شکل 21: دایره را مثل شکل 21 بچسبانید.
شکل 22: تپه را روی دایره چسبانده و درخت نخل را پشت تپه بچسبانید.
مطالب مرتبط
کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ همسایه کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ فیل کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ قرآن کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ ترازو کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ نماز کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ لباس کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ برج کاردستی های قرآنی در فضای مجازی ماه و خورشید کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ چشمه کاردستی های قرآنی در فضای مجازی؛ ماهی(نهنگ)