اهمیت و ضرورت هدایت همه انسان ها
با توجه به آیه ششم[1] سوره توبه می توان چنین استفاده ای کرد که مهمترین هدف شریعت اسلامی، هدایت انسان ها می باشد. به همین دلیل با اینکه مهلت مشرکین پیمان شکن -که در آیه اول سوره بیان شد چهار ماه مهلت دارند- تمام شده است، با این حال اگر یکی از همان مشرک ها درخواست زمان برای تحقیق بیشتر داشته باشد باید به آن شخص مهلت داد تا به تحقیق و بررسی خود ادامه دهد.
اگر بعد از تحقیق اسلام آورد که چه بهتر و اگر اسلام نیاورد باید جان او را حفظ کرده تا به منزل خود برسد. یعنی با اینکه مهدور الدم است نباید او را در مکانی که ایمنی ندارد کشت. نباید حتی در حق دشمن جفا کرد. از طرفی در انتهای آیه پنجم[2]
نیز از عفو الهی نسبت به مشرکین پشیمان صحبت می کند و اینها همگی نشان دهنده اهمیت هدایت انسان ها می باشد. از آنجا که مشت نمونه خروار است با تفکر روی همین مسئله باید دید کدام مکتب و آیین بهتر و دقیق تر از اسلام است.
[1] وَ إِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِكينَ اسْتَجارَكَ فَأَجِرْهُ حَتَّى يَسْمَعَ كَلامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْلَمُون (آیه 6 سوره توبه)
ترجمه انصاریان: و اگر يكى از مشركان از تو پناه خواست، پس پناهش بده تا سخن خدا را بشنود، آن گاه او را به جايگاه امنش برسان؛ اين به سبب آن است كه آنان گروهى هستند كه [حقايق را] نمىدانند [باشد كه در پناه تو و شنيدن سخن حق مسلمان شوند.
[2] فَإِذَا انْسَلَخَ الْأَشْهُرُ الْحُرُمُ فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكينَ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَ خُذُوهُمْ وَ احْصُرُوهُمْ وَ اقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ فَإِنْ تابُوا وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ فَخَلُّوا سَبيلَهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحيم (آیه 5 سوره توبه)
ترجمه انصاریان: پس هنگامى كه ماههاى حرام سپرى شود، مشركان را هر جا يافتيد، بكشيد و به اسيرى بگيريد و محاصره كنيد و در هر كمينگاهى به كمين آنان بنشينيد؛ ولى اگر توبه كردند و نماز را بر پا داشتند و زكات پرداختند، پس آزادشان گذاريد؛ زيرا خدا بسيار آمرزنده و مهربان است.