مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب حرکت امام حسین علیه السلام در کربلا تجلی تفسیر قرآن
امتیاز کاربران 5

توزیع گر شبکه های اجتماعی توزیع گر پیام رسان تولیدگر فیلم و صوت

شاکری هستم. از تاریخ 08 بهمن 1393 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های توزیع گر شبکه های اجتماعی توزیع گر پیام رسان تولیدگر فیلم و صوت تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 13 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
حرکت امام حسین علیه السلام در کربلا تجلی تفسیر قرآن

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ پنج‌شنبه, 27 مهر 02

 

حرکت امام حسین(ع) حرکتی بر اساس آیات قرآن و در واقع، تجلی تفسیر قرآن بود. با توجه به آیه قران و عبارت «لاَ تَظْلِمُونَ وَلاَ تُظْلَمُونَ»(1) سلطه پذيرى و سلطه گرى هر دو محكوم است، نه ظلم ببينيد و نه ظلم روا داريد(2) ،این آیه شریفه در دستور کار همه انبیاء و رسل قرار داشت لذا حرکت ابا عبدالله الحسین(ع) از مدینه به مکه و سپس به سوی کربلا، تجلی این آیه شریفه است که درس بزرگی را به ملتهای آزاد داد که نه ظلم کنند و زیر بار ظلم کسی بروند که این موضوع، یک جامعه انسانی و ایمانی را برای ما ترسیم میکند. در جامعه آرمانی نه تنها هر فردی مرزهای خود و دیگران را میشناسد بلکه هیچگاه به مرزهای دیگران تجاوز نکرده و ظلمی را در حق آنها روا نمیدارد امام حسین (ع) با حرکت بزرگ خویش، راه نورانی سعادت بشر را فراهم کرد. شعری از امام حسین (ع) معروف است« وَ إِنْ تَکُنِ الاَبْدانُ لِلْمُوتِ أُنْشِأَتْ ** فَقَتْلُ امْرِىء بِالسَّیْفِ فِی اللّهِ أَفْضَلُ » و اگر بدن ها براى مرگ آفریده شده، شهادت در زیر ضربات شمشیر در راه خدا بهتر است(3) که بیانگر فرهنگ حیات انسانیت و آزادگی است لذا وقتی خبر شهادت حضرت مسلم به کاروان کربلا رسید سیدالشهداء این شعر را خواند و فرمود: «شهادت و کشته شدن در راه خدا چه زیباست». در واقع مقصود ایشان آن است که زندگی دنیا یک مرحلهای است که از ابتدا مرگ در آن وجود دارد پس چه زیباست انسان مرگی را انتخاب کند که در راه خدا باشد و حیات واقعی در این نوع مرگ نهفته است. حقیقت شهادت طلبی را حیات و انسانیت است امام حسین (ع) با شهادت خویش، به تمام انسانها حیات بخشید و امیدواریم عموم مسلمانان رهرو مسیر حق باشند، مسیری که اگر انسان چشماندازی به پایان آن داشته باشد نه تنها از مرگ هراسی نخواهد داشت بلکه به مرگ در راه خدا افتخار میکند و با توجه به آیاتی مثل «وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» (4)درمییابیم که حیات واقعی برای افرادی است که در راه خدا کشته شده اند.
تأسی به ابا عبدالله الحسین(ع) ان است که در مواقع حساس و بحرانی، از جان و نفس خود به راحتی در راه خدا گذشت کنیم و به مقام انسانهای مقرب درگاه الهی نائل شویم، انسان باید همواره به الگوهای بزرگ فکر کند و در حرکت امام حسین(ع) بیاندیشد اینکه ایشان 1400 سال پیش با کاروانی کم تعداد وقتی به صحنه کربلا رسید چگونه جاودان شدند به طوری که حتی با گذشت سالیان دراز هنوز هم از سیدالشهداء (ع) و ۷۲ تن از یاران با وفایشان با عظمت و شکوه یاد میشود. توجه به این الگوهاست که ایمان انسان را راسخ میکند همچنین علمای بزرگ از جمله امام خمینی (ره) نیز به دلیل پیمودن مسیر انسانیت و آخرت، از چنین جایگاهی برخوردار شده اند. آیات شریفه قرآن، همواره ما را به تدبیر، تفکر و تعقل وا میدارد اینکه انسان باید تفکر کند که زندگی دنیا یک زندگی موقت است و باور کند که حیات در این دنیا یک حیات جاودانی نیست لذا انسان زمانی میتواند آن حیات جاودان را تجربه کند که گذشت و ایثار را سرلوحه کار خود قرار دهد همان طور که مقربان و بزرگان درگاه الهی این مسیر را دنبال کرده اند.(5)

 پی نوشت
(1)-بقره ،279
(2)-تفسير نور، ج‏1، ص: 444
(3) . تاریخ ابن عساکر (شرح حال امام حسین(علیه السلام))، ص 163 و بحارالانوار، ج 44، ص 374.
(4)- آل عمران،169
(5) کتاب: عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها، زیر نظر آیت الله مکارم شیرازی، ص354.


=============================================

برای مشاهده ی مطلب مرتبط
فرهنگ حسینی الگوی سبک زندگی

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما