قرآن پاک ترین کتاب از مبدأ پاکی و طهارت ، بر پاک ترین قلب عالم هستی و از لبان پاکترین مخلوق الهی ، بر عالم وجود عرضه گردید ؛ به همین دلیل کسانی می توانند به این کتاب نزدیک شده و آن را تلاوت کنند که شرائط و آداب آن را رعایت کنند .
از جمله آداب تلاوت:
پناه بردن به خداوند است ،چنانکه آمده است :« فاذا قرأت القرآن فاستعذ بالله من الشیطان الرجیم »[1]؛ هنگامی که قرآن می خوانی ، از شر شیطان مطرود ، به خدا پناه ببر .
قرآن را بهتر است به صورت ترتیل تلاوت نمود ، یعنی شمرده ، و توأم با تفکر :«و رتل القرآن ترتیلا »[2]؛ و قرآن را با دقت و تأمل بخوان .
آری !ای برادر عزیز ! طبق روایات اسلامی[3][4] ، قرآن را نباید تند و دست و پا شکسته خواند ، بلکه باید به آرامی تلاوت کرد ، هنگامی که به آیه ای می رسی در آن ذکر آتش دوزخ شده ، توقف کن و بیندیش و به خدا از آتش دوزخ پناه ببر .
یکی دیگر از آداب تلاوت ، تدبر و تفکر در آیات قرآن می باشد :«افلا یتدبرون القرآن »[5]؛ آیا در باره قرآن نمی اندیشید . می گویند اصحاب و یاران پیامبر ، قرآن را ده آیه ، ده آیه از پیامبر می آموختند ، و ده آیه دوم را فرا نمی گرفتند مگر اینکه آنچه در آیات نخست بود از علم و عمل به جا بیاورند.[6]
--------------------------------------------------------------
[1] سوره نحل ، آیه 98
[2] سوره مزمل ، آیه 4
[3] الکافی ، ج2 ، ص 617، ح2
[4] وسائل الشیعه ، ج6 ، ص 216، ح 7770
[5] سوره نساء ، آیه 82
[6] بحارالانوار ، ج 92 ، ص 106
===================================================================
برای مشاهده ی مطالب مرتبط
آثار تلاوت قرآن
تکرار تلاوت قرآن
با تلاوت قرآن به جان ها طراوت بدهیم
اهمیت تلاوت قرآن