مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب شفاعت در عالم آخرت(قسمت دوم)
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

دارینی هستم. از تاریخ 15 بهمن 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 2 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
شفاعت در عالم آخرت(قسمت دوم)

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ جمعه, 28 مهر 02



آیاتى كه در قرآن پیرامون این مساله بحث مى‏كند در حقیقت به چند دسته تقسیم مى‏شود

گروه اول- آیاتى است كه بطور مطلق شفاعت را نفى مى‏كند مانند:

" أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لا بَیْعٌ فِیهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لا شَفاعَةٌ" (بقره 254) و مانند" وَ لا یُقْبَلُ مِنْها شَفاعَةٌ" (بقرة: 48).

در این آیات راههاى متصور براى نجات مجرمان غیر از ایمان و عمل صالح چه از طریق پرداختن عوض مادى، یا پیوند و سابقه دوستى، و یا مساله شفاعت نفى شده است.

 در مورد بعضى از مجرمان مى‏خوانیم:" فَما تَنْفَعُهُمْ شَفاعَةُ الشَّافِعِینَ" (مدثر: 48):" شفاعت شفاعت كنندگان به حال آنها سودى ندارد".

گروه دوم- آیاتى است كه" شفیع" را منحصرا خدا معرفى مى‏كند مانند:

" ما لَكُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَلِیٍّ وَ لا شَفِیعٍ" (سجده: 4):" غیر از خدا ولى و شفیعى نداریم" و" قُلْ لِلَّهِ الشَّفاعَةُ جَمِیعاً" (زمر: 44):" همه شفاعتها مخصوص خدا است".

گروه سوم- آیاتى است كه شفاعت را مشروط به اذن و فرمان خدا مى‏كند مانند:" مَنْ ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ" (بقره: 255)" چه كسى مى‏تواند جز به اذن خدا شفاعت نماید"؟ و" وَ لا تَنْفَعُ الشَّفاعَةُ عِنْدَهُ إِلَّا لِمَنْ أَذِنَ لَهُ" (سبأ:

23):" شفاعت جز براى كسانى كه خدا اجازه دهد سودى ندارد".

گروه چهارم- آیاتى است كه شرائطى براى شفاعت شونده بیان كرده است گاهى این شرط را رضایت و خشنودى خدا معرفى مى‏كند مانند:" وَ لا یَشْفَعُونَ إِلَّا لِمَنِ ارْتَضى‏" (انبیاء: 28).

طبق این آیه شفاعت شفیعان منحصرا شامل حال كسانى است كه به مقام" ارتضاء" یعنى پذیرفته شدن در پیشگاه خداوند، رسیده‏اند.

و گاه شرط آن را گرفتن عهد و پیمان نزد خدا معرفى مى‏كند مانند" لا یَمْلِكُونَ الشَّفاعَةَ إِلَّا مَنِ اتَّخَذَ عِنْدَ الرَّحْمنِ عَهْداً". (مریم: 87) (منظور از این عهد و پیمان ایمان به خدا و پیامبران الهى است).

و زمانى" صلاحیت شفاعت شدن" را از بعضى از مجرمان سلب مى‏كند، مانند سلب شفاعت از ظالمان در آیه زیر:" ما لِلظَّالِمِینَ مِنْ حَمِیمٍ وَ لا شَفِیعٍ یُطاعُ": (غافر: 18).

و به این ترتیب داشتن عهد و پیمان الهى یعنى ایمان، و رسیدن به مقام خشنودى پروردگار و پرهیز از گناهانى چون ظلم و ستم، جزء شرائط حتمى شفاعت است.

                      

خلاصه اینكه آیات شفاعت بخوبى نشان مى‏دهد كه مساله شفاعت از نظر منطق اسلام یك موضوع بى قید و شرط نیست بلكه قیود و شرایطى، كه چهره اصلى شفاعت و فلسفه آن را روشن مى‏سازد.

منبع با تلخیص تفسیر نمونه، ج‏1، ص: 223


-----------------------------------------------------------------------------

برای مشاهده ی مطلب مرتبط
شفاعت در عالم آخرت(قسمت اول)

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما