مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب امامت بين تبعيت از دليل و توجيه واقع خارجي (1)
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

الفقير الي الله هستم. از تاریخ 23 آبان 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 218 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
امامت بين تبعيت از دليل و توجيه واقع خارجي (1)

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ جمعه, 28 مهر 02


با سلام خدمت همه ی عزیزان ؛ عید ملی نوروز را به همه ی شما خوبان پیشاپیش تبریک و شادباش عرض می کنم و امیدوارم که سال نوی شما سرشار از طراوت و لطافت و لبریز از ذکر خدای منان باشد.  

 در مطلب پیش عرض شد که اهل تسنن در مواجهه با مساله ی امامت ، امام را به رهبر سیاسی ترجمه کردند و اینکه نظام فکری آنها بر پایه ی وقایع رخ داده بعد از نبی مکرم اسلام، بنا شده است و برای توجیه آن از آیه ی شوری و مساله اهل حل و عقد(بزرگان) بهره بردند اما این روش بررسی مساله ی امامت علاوه بر اشکالات فراوانی که متوجه آن است از دو خصوصیت بهره می برد:

 1)این روش به سلیقه ی  عامه ی مردم نزدیک تر است.

 2)اینکه حکومت را شأنی از شؤون مردم و عهدی است بین مردم و بین رهبر سیاسی ، و حال که چنین است پس باید برای امت اسلامی نقشی در اداره ی شؤون حکومتی و قیام به آنها باشد؛ چون که قرآن می فرماید:(وأمرهم شوری بینهم) و مشخص است که امامت به معنای رهبر سیاسی ، داخل در امر مردم و یکی از امور متعلق به مردم است به همین دلیل است که جوامع بشری مایل به نظریه ی انتخاب هستند نه تنصیص و تعیین از جانب یه منبع مشخص و از آثار این نظریه ، التزام به منقطع بودن مساله ی امامت و دوام نداشتن آن است چون فرض این است که این منصب با انتخاب و بیعت مردم محقق می شود و پر واضح است که در صورت عدم تحقق این دو شرط ، هیچ کس حق تصدی چنین مسؤلیتی را ندارد.

 ***مدرسه ی صحابه زمانی که در صدد بیان شروط امام و آنچه که در او باید باشد تا امام مسلمین باشد و بتواند این منصب سیاسی را تصدی کند ، چاره ای نیافتند از اینکه ملتزم به عدم عصمت چنین امامی شوند و اینکه لازم نیست که معصوم باشد بلکه فقط و فقط در مرتبه ی فعل باید عادل به معنای فقهی باشد 

 

 

منبع:مدخل الی الامامة،صفحه ی 14،15 ، حضرت آیت الله سید کمال حیدری دام ظله


==========================================
برای مطالعه ی مطالب بیشتر:
امامت بين تبعيت دليل و توجيه واقع خارجي(2)
امامت بين تبعيت دليل و توجيه واقع خارجي(3)

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما