ب . فرآوانی ثواب در ماه مبارک رمضان :
جمله دوم این حدیث پر از بشارت ، تشویق و عنایت است که چشم باطنی میخواهد که انسان آن را بنگرد و درک کند ، راوی روایت مورد نظر ، امام صادق علیه السلام است و از جهت سند و متن ، بسیار قوی است ؛ علاوه بر این ، هم از آیات قرآن ، این معانی استفاده می شود .
(و هو شهرٌ یضاعف الله فیه الحسنات)
در این ماه پروردگار ، وارد زندگی بنده خویش می شود تا ببیند بنده چند مرده حلاج است و در شبانه روز این ماه عزیز چه کار خوبی انجام میدهد ؛ چه وقت الله اکبر یا الحمدلله یا سبحان الله می گوید؟ چه وقت وارد نماز می شود و چه زمان قرآن میخواند؟ پروردگار دنبال این است که بنده اش در این ماه مبارک ، چه زمان وارد انجام کار نیک می شود تا این کار بنده را به خویش نسبت دهد .
در خصوص میزانِ اضافه نمودن ، پیامبر چیزی نفرموده اند! (یضاعف الله فیه الحسنات)
برخی از خوبی ها با یک ادب خاصی بیان شده است ، مثلاً : می فرماید : کسی که قرآن میخواند ، من باب نمونه (بسم الله الرحمن الرحیم) می گوید ، چون این کلام یک آیه قرآن محسوب می شود ، خدا ثواب یک ختم کامل قرآن را در پرونده وی ثبت میکند ، بسم الله در نماز های واجب هم عنوان قرآن خواندن را دارد .
شما یک رکعت نماز صبح را می خوانید ، خدا یک رکعت را تبدیل به میلیاردها رکعت میکند و عددی مشخص نشده که مثلاً یک الحمدلله چه میزان ثواب اضافه میکند[1] .
مثالی برای روشن شدن اعمال ما در پیشگاه دریای رحمت خداوند :
سنگی که انسان در یک دریای آرام می اندازد و موج هایی که توسط آن بوجود می آید ، از اینجا که اعمال ما در پیشگاه حضرت احدیت ناچیز است باید بگوئیم : زمانی که زینب کبری دو دستش را زیر بدن مبارک ابی عبدالله علیه السلام بردند و با اعتقاد فرمودند : (الهم تقبَّل منَّا هذا القلیلِ القربان[2]) .
[1] مجلسی . بحار الانوار ج 96 ص 340
[2] وفیات الائمه ص 450
برچسبها: خطبه آخر ماه شعبان, رمضان, نسیم وحی
+ نوشته شده در جمعه بیست و یکم خرداد ۱۳۹۵ساعت 22:18 توسط سیدمحمدمهدی مدنی | نظر بدهید
=========================================================
برای مطالعه مطالب بیشتر:
مدخلی بر ماه مبارک رمضان 1
مدخلی بر ماه مبارک رمضان 3
مدخلی بر ماه مبارک رمضان 5