یکی از عرصههایی که متأسفانه به بیراهه رفتیم و با دست خودمان تیشه به ریشه سلامتیمان میزنیم آلوده کردن یا اسراف آب و هوا با دستان خودمان است. آبشیرینکنهای سطح شهر قم که مشکل نشتی آب دارند و سیستم آبیاری درختان و پارکها که رسیدگی نمیکنند و آب به داخل خیابان سرازیر میشود اسراف و حرام نیست؟ کاشت هندوانه و سایر محصولاتی که آبهای زیرزمینی را هورت میکشند و مسئولان دولتی کشت آنها را ممنوع نمیکنند حکایت از آیندهای گل و بلبل برای زندگی ما ندارد بلکه نشست زمین و افزایش بیابان و گردو خاک را درهمین سالهای فعلی و آینده نزدیک بیش از پیش به دنبال خواهد داشت.
به راستی چرا کسانی که دستشان میرسد اقدام مفید و مؤثّری در جهت حفظ منابع حیاتی ما ندارند؟ آیا هدفشان نابود کردن ایران و ایرانی است یا هدف مقدس دیگری را در ذهن دارند که ما از ان بیاطّلاعیم؟ چه کسی باید جلوی اینها را بگیره؟ بله این طور نیست که هوا آلوده شده و آب داره تموم میشه بلکه هوا را آلوده کردهایم و آب را تموم کردهایم احتمالاً با این وضع نه تنها برای نسل آیندمون بلکه برای آب خوردن و طهارت خودمونم دیگه چیزی نخواهد ماند.
آیا موتورسیکلتها و اتوبوسهایی که روغن سوزی دارند و در سطح شهر تردّد میکنند و کل شهر را با دود غلیظ سیاه و آبی مورد عنایت قرار میدهند حق الناس و موجب اذیت و نابودی سلامت مردم و کودکان ما نیست؟ چرا پلیس جمعشون نمیکنه؟ چه نهادی مسئول رسیدگی است؟ چرا کسی نهی از منکر نمیکنه و راحت از کنار این مسائل عبور میکنه؟ چرا این همه کارخانه و وسایل دودزا در یک شهر تجمع کردهاند؟ مگر هوای یک شهر چقدر ظرفیت دارد؟ چرا موتور سیکلتها و اتومبیلهای برقی ساخت مهندسین و مبتکرین خودمون بهش توجه نمیشه؟ آقا مگه ما خودمون توی ایران میتونیم از این تکنولوژیها درست کنیم؟ بله که میتونیم نمونشم داریم شما یا خوابی یا غافلی یا خودتو به خواب زدی که هنوز نمیدونی یا نمیخواهی بدونی که مغز ایرانی هر کار نشدنی را شدنی میکنه. آقا کجا شده یه نمونه مثال بزن. بله همون مغزهایی که ماشینهای با طرح بسیار عالی که قیافشم از پژو و پراید لگن بهتره و در سطح بهترین ماشینهای خارجی و با رنگهای متنوع تولید کرده کافیه به جای توئیت نوشتن و چت کردن یه جستجوی ساده توی اینترنت بزنی.
تازه علاوه بر اتومبیل برقی، اتومبیل هیبریدی و خورشیدی هم تولید کردن و مخشو دارن که بهترشو تولید کنند چند ساله داره خاک می خوره یه دو کم حمایت کنید بد نیست.
واقعاً چرا نیروگاههای برق ما داره با آب و گاز برق تولید میکنه؟ شاید بعضیا اولش از این حرف تعجب کنند ولی آقا واقعیته برید ببینید دارن سرمایه ملی را چطور به باد میدن تا برق تولید بشه. وقعاً این 300 روز آفتابی که توی ایران میگن چرا از انرژِ خورشید استفاده نمیشه یا این همه شهرهایی که در نصف سال بادهای زیادی دارند چرا انرژی بادی که سالم و بیهزینه و پاک است در جهت تولید برق سهمش ناچیز است؟
راستی میدونستید سالانه این ماشینها چقدر دارن دود وارد شهرهای ما و باغچه ها و محیط زندگی ما و ریهها و سینهها و خون ما میکنند و نصفش به صورت جامد روی زمین ته نشین میشه و نصف دیگشم توی هوا همیشه معلّقه و از جو زمین بیرون نمیره یا فقط به فکر پولهایی هستی که با سوختن و دود کردن بنزین میره توی جیب یه عده؟
تا حالا فکر کردی چرا مخ ایرانی تا وقتی توی ایرانه جواب نمیده یا در جهت اختلاس و مانند اینها کار میکنه ولی وقتی خارجیها جذبش میکنند استعدادهاش فوران میکنه؟ یه کم دوبوله را به کار بندازی متوجه میشی آره ما فرار مغزها نداریم بلکه بیرون کردن مغزها داریم یعنی داریم با دست خودمون مغزمتفکرها را بیرونشون میکنیم چون نمیتونیم براشون کار فراهم کنیم اونوقت میخواهیم تولید مثل را هم افزایش بدهیم تا برایند نیروهای بیکارمون بیشتر بشه؟ یا شایدم اونقدر انیشتین توی ایران داریم که مملکت ما دیگه ظرفیت پذیرش اونا رو نداره و لذا صادرشون میکنه تا برای خارج کار کنند یا مثل اون مبتکر و مخترع ماشین برقی و خورشیدی خاک بخوره تا قدری خاکی بودن را یاد بگیره یا شایدم افراد ناصالح دست به دست هم دادهاند تا دو دستی میزشان را بچسبند و میدان را خالی نکنند تا آنجا که دیگه نامی از ایران و ایرانی در هیچ کجای دنیا شنیده نشه؟!
از دست ما هم که به جز دعا و طلب هدایت و عاقبت بخیری کار دیگهای بر نمیاد خدا کنه اونایی که کاری از دستشون بر میاد و دستشون به جایی می رسه، کاری را که مصلحت واقعی اسلام و مسلمین است را انجام بدهند و کوتاهی نکنند که فعلا شاهد کوتاهی هستیم؛ چرا که من کشاورز و بنا و کارگر و کارمند و راننده مغازهدار که نمیتونم جلوی ماشینهای دودزا و نشتی و هدررفت آب پارکها و لولههای شهری و آب شیرینکنها و نابودی مغزمتفکرها را بگیرم اونایی هم که میتونند فعلاً که جلوی نصفشو نگرفتند مگه اینکه خود خدا یا امام زمان جلوشونو بگیره یا هدایتشون کنه!.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
کلیدواژهها: آلودگی هوا. شهر. محیط زندگی. مغز متفکر. کوتاهی. اسراف. آب. هوا.