تقوادرزندگی فردی واجتماعی انسان وهمچنین درتکامل اخرویش نقش بسزایی دارد.تأکید قرآن ونتایج دنیوی واخروی تقوا مبین اهمیت آن است.بانظرکردن به آیات کلام الله مجیدبه آثارمهم تقوا درزندگی انسان دست پیدا می کنیم.
1.گرامی شدن نزدخداوند
«إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبير[1] »
بی تردید گرامی ترین شما در نزد خداوند،باتقواترین شماست،همان خداوند دانای آگاه است.
برای یک انسان هیچ چیز بالاتر از آن نیست که در نزدخداوند،عزیزوگرامی شود وخداوند از او راضی باشد.تقوا صفتی است که می تواند باعث شود تا انسان در نزد حضرت حق عزیز شود.
2.ایجاد بصیرت
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَکُمْ فُرْقاناً[2] »
ای کسانی که ایمان آورده اید ، اگر از خدا پروا کنید برای شما نیرویی جدا کننده ( تشخیص دهنده حق از باطل ) قرار می دهد.
طبق آیه قرآن خداوند می فرماید که اگر انسان تقوا پیشه کند به بصیرت وبینشی مجهز میشود که بتواند در لحظات حسّاس،حق را از باطل جدا بکند.این تقوا میتواند در جهات گوناگون باعث فرقان وبصیرت شود مثلا در اعتقادات،جدا کردن ایمان و حق است از کفروضلالت وغیره.
3.بهشتی شدن
«تِلْکَ الْجَنَّةُ الَّتي نُورِثُ مِنْ عِبادِنا مَنْ کانَ تَقِيًّا[3] »
این بهشتی است که آن رابه هر یک از بندگانمان که پرهیزگار باشد به ارث می دهیم.
تمام مسلمانان تلاش می کنند تا در روز حساب،رستگار و سعادت مند شوند و خود را از عذاب الهی و آتش دوزخ نجات دهند و به فردوس برین که وعدۀ خداوند متعال است وارد بشوند.بدون شک چنین بهشتی ازآن کسانی است که از دستورات خداوند اطاعت کرده اند و خود را گرفتار محرمات و منهیّات پروردگار نکرده اند.این افراد همان تقوا پیشه کنندگان هستند.
آثاری که در رابطه با تقوا در قرآن وجود دارد بسیار زیاد است ولکن محتاج جستجو و بررسی میباشد که با مراجعه به این کتاب مقدس می توان به آنها دست یافت.
1.سوره حجرات،آیه 13
2.سوره انفال،آیه 29
3.سوره مریم،آیه63