آثار اخروی خیرخواهی برای دیگران
1- نیل به بالاترین مراتب در قیامت
ازپیامبراکرم ’ نقل شده که بالاترین منزلت درقیامت برای کسانی است که در دنیا خیرخواه مردم بوده-اند: «بالاترین منزلت درقیامت را کسی دارد که بیشتر از همه براساس خیرخواهی در دنیا برای مخلوقات او عمل کرده باشد»(الکافی، ج2، ص208).
کسی که در دنیا با اکرام و تکریم نسبت به بندگان خداوند رفتار کرده است؛ خداوند هم در روز قیامت او را به بالاترین مقام که سبب اکرم او خواهد شد، می¬رساند. از طرف دیگر ثوابهای مترتب برخیرخواهی او اقتضای مقامی آنچنان والا دارند.
2- همنشینی با اهل¬بیت ^ در قیامت
پیامبراکرم ’ درسخنى منزلت انسان خیرخواه و نصيحتگر را دربهشت، همنشین خود بیان میکنند:
«خداى عـزوجـل بـه سـوى دوسـتـش كه جان خود را در فرمان بردارى و خير خواهى امامش به زحمت افكند، نظر نكند، جز هنگامى كه در رديف رفيق اعلى همراه ما باشد»(الکافی، ج1، ص404).
اهل رفـيـق اعـلى، دسـتـه¬اى از پيغمبران و صديقان و شهيدان و نيكوكاران هـسـتندكه دربـهـشـت قـريـن هـم بوده و در بـالاتـريـن درجـات بـهـشـت منزل می¬گيرند.
3- درامان ماندن از خطرات قیامت
پیامبراکرم ’ فرموده¬اند: «خداوند در روی زمین، بندگانی دارد که در رفع نیازهای مردم می¬کوشند. آنان روز قیامت ایمن و آسوده¬اند. هرکس که بر مؤمنی شادی ببخشد و دل او را خوشحال کند، خداوند در روز قیامت، قلب او را شادمان خواهد ساخت»(الکافی، ج2، ص197).
نتیجه اینکه خیرخواهی برای بندگان خدا در هرشکل و قالبی مانند دعا کردن؛ از بزرگترین ارزشهای انسانی و اسلامی است که ثوابهای اعجاب¬انگیز دنیوی و اخروی داشته و غیراز آثار روانشناختی و اجتماعی، خود دعاکننده هم از آثار آن بهره¬مند می¬شود.