اخلاق در زلزله یا زلزله در اخلاق / به بهانه زلزله در خوی
فرهنگها متاثر از رفتارهای اخلاقی رایج در جوامع می باشند. اخلاق وسیله تاثیر متقابل جامعه و شخص بوده و به عنوان وسیله ای برای جهت گیری اجتماعی است.
دین ، نظام سیاسی حاکم ، وضعیت اقتصادی ،اوضاع اجتماعی ،فرهنگ ، شرایط اقلیمی در ترویج رفتارهای اخلاقی توسط افراد جامعه و شکل گیری بینش اخلاقی آنها موثر میباشند.
مفاهیم اخلاقی و نوع نگرش در جهت دهی به رفتارهای انسان و ترویج یک رفتار در فرهنگ جامعه و تدوین استراتژی در مدیریت بهینه بحرانها دارای نقش اساسی می باشند.
در زلزله اخیر شهر عزیزم خوی با دو خصیصه اخلاقی مشارکت و قناعت، به عنوان مفاهیم اخلاقی مرسوم در فرهنگ آذربایجان مواجهیم که از تواناییهای بالقوه مثبتی در کنترل بحران است. هرچند زلزله شرایط سخت زیستی را رقم زده است؛ اما مشارکت و مسئولیت پذیری موجبات اخلاق ورزی در بحران زلزله را فراهم آورده است.
در مقابل به جهت نبود مسئولیت پذیری چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی(که حقیقی تر از حقیقی است) از سوی برخی افراد موجب زلزله در اخلاق شده است که تحمل بار سنگینش از زلزله طبیعی دشوارتر است؛ شایعاتی که روح و روان مردم عزیز را درگیر کرده و ثبات را از ساکنین مناطق گرفته است. این نکته حاکی از آن است که در بحران های طبیعی، بخشی از تمرکز باید بر حل بحران و مدیریت سخت افزاری آن باشد که بحمدالله از طریق گروههای جهادی و امدادی در حال وقوع است ولی بخشی از تمرکز مدیریت بحران باید متوجه بعد نرم افزاری باشد که با روح و روان انسان های بحران زده سر و کار دارد و در این بخش،
اخلاق شاه کلید اصلی است و تقویت مسئولیت اخلاقی راهکار آن است
#زلزله_خوی
#اخلاق
ابراهیم شریفی
پژوهشگر اخلاق و رسانه
با ما همراه باشید ...
کانال رسانه شریف
@resanesharif