مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب اسطوره کرامت ومحبت ، نماد صلح و مدارا
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن توزیع گر شبکه های اجتماعی توزیع گر پیام رسان

نسیم محبت هستم. از تاریخ 02 اردیبهشت 1400 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن توزیع گر شبکه های اجتماعی توزیع گر پیام رسان تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 19 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
اسطوره کرامت ومحبت ، نماد صلح و مدارا

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01



 

امام حسن مجتبی(ع) در تاریخ اسلام ، پرچم حلم و اسطوره مداراست. از حلم سیاسی و مدارای اخلاقی امام مجتبی(ع) کمتر سخن میگوییم ! جنگ را میشناسیم ، اما ارج و اجر کرامت صلح و حفظ جان آدمیان را نمی دانیم.اگر شمشیر گره گشاست ، تدبیر و مدارا معجزه آساست.

 

مرد مصاف در همه جا یافت میشود

درهیچ عرصه مرد تحمل ندیده ام

(دیوان صائب تبریزی)

 

مدارا و رواداری ، صبر و شکیبایی فضیلت هایی هستند که آدمی سخت به آنها محتاج است آنچنانکه گاهی «خون به خون شستن ، محال است و محال»

 

امام حسن(ع) به تاریخ آموخت که گاهی صبر ، کیمیاست.

صد هزاران کیمیا حق آفرید

کیمیایی همچو صبر آدم ندید

(مثنوی معنوی ، مولوی)

 

در مکتب مجتبوی ، هیچ مقام و منصبی ، آنقدر ارزشمند نیست که جان انسان ها وسیله ای برای رسیدن بدان باشد.

صلح و مدارایی که در آن جان آدمیان از گزند شمشیرهای مست در امان باشد ، بسی ارزنده تر از حماسه های خونین و ایثار در کارزار نبرد است.

 

رواداری و صلح طلبی امام حسن(ع) ، نتیجه درک و درایت معصومانه وی از سنت و دستور الهی بود ، نه حاصل سلیقه شخصی یا میل به آسایش طلبی و تن آسایی . ازین رو امام (ع) در پاسخ به اعتراض عبیداله بن زبیر که صلح را برای امت اسلام موجب خواری و شرمندگی میدانست و امام را به ترس و هراس متهم میکرد فرمود:

«وای بر تو ! چه میگویی؟ من فرزند شجاع ترین مردان عرب هستم و فاطمه(س) سرور زنان جهان ، مرا بدنیا آورده است.هرگز ترس و عجز در من راه ندارد...»

(حیاه الامام الحسن ، ج2 ،ص280 و نگا : مناقب ابن شهر آشوب ،ج3)

 

حضرت مجتبی (ع) دریکی از پیچیده ترین مقاطع تاریخ اسلام ، صلاح ملت و امت را در صلح دید و ازین رهگذر ، حیاتی تازه به کالبد اسلام دمید.چرا که جلوگیری از کشته شدن شمار بیشتری از مسلمین ، یک دلیل امام حسن برای پذیرش پیشنهاد صلح و مسالمت بود ؛«...فانی ترکتک لصلاح الامه و حقن دمائها» ؛ البته که من از تو (معاویه) برای صلاح امت اسلام و حفظ خون مسلمانان دست برداشتم.»(ر.ک.علی و بنوه ، ترجمه فارسی ، ص200)

 

شیوه مدارا و رواداری و پرهیز از غلظت و خشونت ، به مثابه یکی از پایه های تمدن اسلامی ، نه تنها فضیلت بلکه از ضروریات زندگی جمعی است که جای خالی آن را فجایع انسانی پر میکنند.

@nasime.mohabbat

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما