قبلا در بخش های قبل بیان شد که تفاوت اصلی بین غرب و اسلام در نوع نگاه به انسان و تمرکز در آن است ، که غرب انسانی را با ارزش می داند که همه چیزش برای او اقتصاد است و آزادی های به اصطلاح حیوانی ! ولی اسلام و قرآن به انسان ارزش قائل است و او را نه تنها مادی بلکه هدف از آفرینش انسان را رشد و تکامل درسیر بندگی عنوان میکند. بررسی چند آیه درباره اخلاق و تقوا به طور خلاصه :
(ما خلقتُ الجن و الانس الا لیعبدون)1.
توجه به تزکیه و تربیت و معنویت انسان از دیدگاه قرآن بسیار با اهمیت است بطوری که واژه تزكيه و مشتقّات آن و موضوع تعليم كتاب و حكمت، در آيه هاي فراواني از قرآن كريم ذكر شده و حدوداً بيست و هشت بار معناي اصطلاحي تزكيه مطرح شده است و با مراجعه محققانه به تفاسير آن سلسله آيات، معلوم مي شود كه مراد از كتاب و حكمت چيست و تزكيه و تهذيب بر چه اساس و با كدام برنامه، تحقق مي يابد.( مرکز پاسخگویی به شبهات )
یا صریحا خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم می فرماید: إن اکرمکُم عندالله اتقاکُم...2. قطعا با کرامت ترین شما نزد خداوند متعال با تقواترین شماست؛ که این آیه صریحا می فرماید که کسی در نزد من ارزش دارد که با تقواست نه کسی که پول زیادی دارد ، لابی قوی دارد ، سفید پوست است و.... بلکه کسی که با تقواست به هم نوع خود ظلم نمی کند ، به مظلوم ظلم نمی کند ، از احدی غیر ازخدا نمی ترسد ، در نهان و ظاهر یکی است ، مشرک نیست ، اهل دوروغ و ریا و فریب و .... نیست . این انسان کامل مد نظر خداست .
یا اوج ارزش و احترام به معنویت را در آیات مبارکه سوره شمس می بینیم که می فرماید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا ﴿١﴾ وَالْقَمَرِ إِذَا تَلاهَا ﴿٢﴾ وَالنَّهَارِ إِذَا جَلاهَا ﴿٣﴾ وَاللَّیْلِ إِذَا یَغْشَاهَا ﴿٤﴾ وَالسَّمَاءِ وَمَا بَنَاهَا ﴿٥﴾ وَالأرْضِ وَمَا طَحَاهَا ﴿٦﴾ وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ﴿٧﴾ فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا ﴿٨﴾ قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا ﴿٩﴾ وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا ﴿١٠﴾ 3.
چندین قسم خداوند متعال یاد می کند تا به این جمله برسد که قد افلح من زکاها و قد خاب من دسّاها ، یعنی :
كه هر كس نفس خود را پاك و تزكیه كرده، رستگار شده; (۹)
و آن كس كه نفس خویش را با معصیت و گناه آلوده ساخته، نومیدو محروم گشته است! (۱۰) (4)
این تفاوت آشکار بین سبک زندگی قرآنی و اسلامی ما جامعه سر در گم غربی است ....
ادامه دارد....
منابع :
1.ذاریات 56
2. حجرات آیه 13
3. سوره مبارکه شمس آیه 1 تا 10.
4. ترجمه آیت الله مکارم شیرازی
برچسبها: امتیاز ویژه, تقوا, جن و انس