در آیات و روایتها تاکید بسیاری برای #امیدوار بودن در #زندگی انسان شده است و اگرفردی #امید به زندگی نداشته باشد، برنامهریزی و هدفی ندارد و برای او دنیا به آخر رسیده و هیچ #سعی و #تلاشی برای بهتر زندگی کردن از خود نشان نمیدهد. در نتیجه این افراد دچار یاس و ناامیدی شده و گاهی اوقات دست به خودکشی میزنند.
راههای رسیدن به امید از دیدگاه اسلام را میتوان به ۷ روش تقسیم کرد: توکل به خدا: اولین راهکار رسیدن به امید را میتوان «توکل به خدا» دانست. زمانی که فرد توکل به خدا داشته باشد، مشکلات و بن بست زندگی او را از پای در نیاورده و دچار یاس و ناامیدی نمیشود.
هدف: فردی که در زندگی خود هدفی ندارد، امید به زندگی هم ندارد. فردی که هدف و برنامهای برای زندگی نداشته باشد، هیچ تلاشی برای رسیدن به او انجام نداده و هیچ برنامه ریزی برای آینده خود ندارد و زندگی برای او به اتمام رسیده است و دچار یاس و ناامیدی میشود.
کارو کوشش: فردی که دست از کار و کوشش بردارد، ناامیدی به سراغ او میآید. چه بسا افرادی که در رفاه زندگی و جزء اقشار پردرآمد جامعه هستند، هیچ امیدی نسبت به این زندگی ندارند؛ زیرا خود را برای به دست آوردن آن شی و یا خانه و ماشین به زحمت نمیاندازد و زندگی آنها به بن بست میرسد و میگوید: «دیگر بهتر از این زندگی وجود ندارد» و امید خود را از دست میدهند.
قناعت: معمولا افرادی که در زندگی خود قانع هستند، دچار ناامیدی نمیشود عدم مقایسه خود با دیگران: یکی دیگر از راههای رسیدن به امیدواری عدم مقایسه خود با دیگران از لحاظ مالی و اقتصادی است: اگر فردی مدام در پی آن باشد که اطرافیان او از لحاظ اقتصادی بالاتر از او هستند و حسادت کند، دچار یاس و ناامیدی میشود. شاکر بودن: افراد باید به داشتههای خود مانند سلامتی، علم، فرزند و همسرخوب و یا توانایی و انرژی و جوانی که دارد اهمیت داده و قدر آنها را بدانند و با خود بگوید «من تمام این صفات را دارم. ولو اینکه ماشین، خانه و یا امثال اینها را ندارم» و خداوند را شاکر باشد.
استفاده از تجربیات و اندوختههای دیگران: امام علی میفرماید: «شما هیچ وقت نمیتوانید همه چیز را تجربه کنید» همه چیز را همه انسانها تجربه میکنندو هر فرد به نوبه خود در جریان زندگی خود تجربههایی را کسب میکند.