مدتی بود که زمزمههایی شنیده بودم، که غلام سَلمانی نوجوانهای محل را دور خودش جمع میکند و ذهنشان را پر از شبهه می کند و آنها را از آمدن به هیئت منع میکند. اما فکر نمیکردم امیر هم بخاطر این آدم اینجوری شده باشد!!!
-در مورد اینکه کدام کشور غمگینتر هست فقط میتونم اینو بهت بگم که میشه با یه بررسی ساده طبق آمار کشورهای غربی اینو کشف کرد.
امیر: چجوری؟
-ببین میزان افسردگی در کشورها رو میشه بر اساس یکسری شاخصه مشخص کرد.
امیر: چه شاخصههایی؟
-از جمله شاخصههای افسردگی این موارد رو میشه گفت:
میزان استفاده از قرصهای آرامبخش
یا مثلاً کسی که افسرده است خودکشی میکنه و یا به خودکشی فکر میکنه،
یا حتی میزان جرم و اقدام به قتل،
یا میزان گرایش به مواد مخدر و مشروبات الکلی
و موارد دیگه...
یه مقایسه کوچیک بین ایران و کشورهای غربی تو این زمینه با یه حساب سر انگشتی با هم انجام میدیم.
بذار گوشیم رو بیارم با دو تا سرچ آمار تقریبی مشخص میشه.
اینترنت را روشن کردم و «مصرف داروهای ضد افسردگی در کدام کشورها بیشتر است» را سرچ کردم. گوشی را به طرف امیر گرفتم و شروع کردم به خواندن مطلب از روی سایت:
... در اسپانیا و پرتغال دو کشوری که در سالهای اخیر فشار زیادی را به علت بحران اقتصاد جهانی تحمل کردهاند، میزان مصرف داروهای ضدافسردگی بین سالهای 2007 و 2011 به ترتیب 23 و 20 درصد افزایش یافته است. مصرف داروهای ضدافسردگی در ایسلند بیشتر از همه کشورهای جهان است ...
در کشورهای استرالیا، کانادا و کشورهای منطقه اسکاندیناوی نیز میزان تجویز داروهای ضدافسردگی بالاست و به طور میانگین از هر 10 فرد بزرگسال، بیش از یک نفر دارو دریافت میکنند.
یک بررسی جداگانه درباره آمریکا نیز نشان داد 10 درصد بزرگسالان آمریکایی داروهای ضدافسردگی مصرف میکنند.
در چین با وجود اینکه هنوز میزان مصرف داروهای ضدافسردگی نسبتاً پایین است، بازار این داروها در 3 سال گذشته، 20 درصد رشد کرده است.