تا بحال دقت کرده اید:
نام بهترین موتور جستجو Search.com نیست، بلکه گوگل است.
نام بهترین سایت فروش کتابBook.com نیست، بلکه آمازون است.
نام یکی از بهترین سرویس دهنده ایمیل هم Mail.com نیست، یاهو است.
نام بهترین برند تولید کننده کامپیوتر و سخت افزار هم Computer.com نیست، اپل است.
بحث انتخاب نام برای کسب و کار یک بحث بسیار ساده است و بیان چند نکته برای واضح شدن مساله کافیست! انتخاب نام یک کسب و کار شاید در گذشته بسیار سخت تر بود اما امروزه با توجه به مباحث برندینگ و ریبرندینگ این اتفاق عملا تبدیل شده به چند نکته ساده! در ادامه به بیان این نکات می پردازیم:
- اسم شما باید ساده باشد: دقت کنید که گوگل، یاهو، اپل، سونی و .. همه از این اصل به بهترین شکل استفاده کرده اند. نامهای ساده به راحتی به خاطر سپرده می شوند، به راحتی نوشته می شوند.
- بار مثبت داشته باشید! : نام انتخابی شما بهتر است بار معنای خوب، مثبت و نزدیک به فعالیت شما داشته باشد ولی اصلا مهم نیست که دقیقا به فعالیت شما اشاره کند.
- خوش آوا و خوش آهنگ: می توانید از نام های ترکیبی به صورت خلاقانه استفاده کنید. مثل فیسبوک که از ترکیب دو کلمه ساخته شده اما یک کلمه واحد و خوش بیان را خلق کرده است. نمونه فارسی آن دیجی کالا که از ترکیب دو کلمه فارسی و لاتین درست شده است!
- از خط تیره استفاده نکنید! : گاها میبینیم که افراد برای دامنه های خود از خط نیره استفاد می کنند، این یک خطای فاحش است! اگر میخواهید دامنه شما و آدرس شما در ذهن بماند حتما دامنه پروژه خود را بدون خط تیره ثبت نمایید.
- اسپل صحیح دامنه: فرض کنید به شما می گویند بنویسید جام جهانی! شما چگونه می نویسید؟ jaamejahani و یا jamejahani
طبیعتا اسپل دوم صحیح است ولی برخی به خاطر اینکه نام دامنه صحیحشان موجود نیست به اسامی غلط تکیه می کنند. - عدم ارتباط اسم با فعالیت: طبیعتا بهتر است که نام شما متناسب با فعالیت شما باشد، اما این امر امروزه الزام آور و اجباری نیست! بلکه شما می توانید به سادگی اسمی را انتخاب کنید که هیچ ارتباط مستقیمی یا حتی غیر مستقیم با فعالیت شما نداشته باشد. مثل بامیلو!