« وَ الَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ (۲۹) إِلَّا عَلى أَزْواجِهِمْ أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ(۳۰) فَمَنِ ابْتَغَىٰ وَرَاءَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْعَادُونَ(۳۱/ معارج)
و كسانى كه دامن خود را حفظ مىكنند،مگر بر همسران خود يا كنيزانشان كه [در اين صورت] مورد نكوهش نيستند. و هر كس پا از اين [حد] فراتر نهد، آنان همان از حد درگذرندگانند.
در برابر آداب و رسوم و حساسيتهاى نابجا، بايد مقاومت كرد و حلال الهى را حرام جلوه نداد. مثلا:
در جامعه، برخى آداب و رسوم است كه مانع ازدواجِ به هنگام دختر و پسر و يا در كنار هم بودن عروس و داماد مىشود.
اگر ازدواج در آغاز جوانى انجام گيرد، مردم ملامت و سرزنش مىكنند. در حالى كه از نظر قرآن، نبايد اين افراد مورد ملامت قرار گيرند؛ بلکه كسانى كه از راهى غير ازدواج اقدام مىكنند بايد مورد سرزنش قرار گيرند.
#استمناء گناه بزرگى است. ارضاى غريزه جنسى از راه هاى حرام، نوعى تجاوزگرى است. اما متاسفانه روانشناسی غربی جوانان را به این کار ترغیب می کند، در حالی که این کار علاوه بر عواقب اخروی، عواقب جسمی و روحی فراوانی دارد.
از امام صادق عليه السلام در مورد استمناء پرسيدند، امام فرمود: «اثم عظيم نهى الله عنه فى كتابه» گناه بزرگى است كه خداوند از آن نهى فرموده است. پرسيدند: در كدام آيه؟ امام آيه «فَمَنِ ابْتَغى وَراءَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ العادُونَ» را تلاوت فرمودند. (بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۱۰۱.)
اسلام، دينى فطرى است. هم بايد غرائز از راه درست ارضا شود و هم جلوى فحشا و منكر گرفته شود.
اسلام با طرد غريزه جنسى، مخالف است. بلکه اسلام معتقد است، باید این غریزه از راه شرعی که ازدواج است، پاسخ داده شود.
طبق فرهنگ قرآنی در ازدواج مشروع، از هر كس، در هر زمان و مكان، از هر سن و سال، نبايد ملامتى باشد. اما متأسفانه در جامعه کنونی ازدواج در سن کم مورد سرزنش قرار می گیرد، که این مساله عواقب خطرناکی مثل آلودگی به زنا را به همراه دارد.