مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب تقوا وخودسازی
امتیاز کاربران 5.0

تولیدگر متن توزیع گر پیام رسان

جلیل منش هستم. از تاریخ 05 بهمن 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن توزیع گر پیام رسان تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 90 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
تقوا وخودسازی

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ شنبه, 29 مهر 02


قال الله الحکیم فی محکم کتابه:
«وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا» «طلاق،۲»
هر كه را به خدا و روز قيامت ايمان دارد، اينچنين اندرز مى‌دهند. و هر كه از خدا بترسد، براى او راهى براى بيرون‌شدن قرار خواهد داد.

 علي بن سويد، از ابو الحسن اول امام موسي كاظم عليه السلام روايت مي كند: در خصوص سخن خداوند عزّ و جلّ: «وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَي اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» از ايشان پرسيدم، فرمود: توكل بر خدا درجاتي دارد، از جمله آن اين است كه بر خدا در تمامي امورت توكل كني و از هر آن چه كه درباره تو تقدير كرد، راضي باشي و  بداني كه خداوند تبارك و تعالي براي تو از خير و نيكي و فضل و بخشش  فروگذار نمي­كند و  بداني كه حكم آن در دست اوست. پس در سپردن آن به خدا توكل كرده و در آن چيز و چيزهاي ديگر به خدا اعتماد كني.
تقوا را به عنوان ملاک معارف دینی تعریف کردیم وضرورة ان را دانستیم.آشفتگی معارف دین گاهی موجب بدبینی به دین هم میشود.در غالب کتب اخلاقی ما هم این آشفتگی را میبینیم،یعنی یک سری از موارد مهم اخلاقی را صرفا مطرح کرده اند اما اینکه بالاخره از کجا باید شروع کرد،همیشه مجهول بوده است.اما به نظر میرسد تقوا آغاز وملاک اخلاق و معارف دین است.موضوع اصلی جهاد با نفس است نه دوری از حسادت وکبر ودروغ و....بلکه اینها ثمره مبارزه با نفس است.اگر این موضوع بر ما پوشیده باشد و به جای مبارزه با نفس وقت وانرژی خود را صرف مبارزه با دروغ بگذاریم مانند این است که میدان اصلی را رها کنیم و در یک جبهه دیگر بجنگیم.پس از شناخت این مهم راه مبارزه با دشمن هم باید مشخص شود.کسب تقوا کار نشدنی ای نیست کما اینکه بعضا تصور میشود که اقا تقوا مال بزرگان وعلماء است،ما کجا وتقوا کجا...اما واقعا اینطور نیست،علمای بزرگ وبا تقوا،مادرزاد که اینطور نبوده اند ،انها هم مانند ما با دنیا ومخاطرات ان دست وپنجه نرم میکرند.اما انچه برای انها حاصل شد با شناخت صحیح و تمرین واستمرار بدست امده است.تقوا یک امر تمرینی وتدریجی الحصول است.در پیش پا افتاده ترین مسایل زندگی میتوان تمرین تقوا را انجام داد و اگر در نهایت تین قوه برای ما حاصل شد انگاه در مهمات و مسایل مهم هم اهل تقوا میشویم.مثلا کسی در خانه به بچه واهل منزل احترام میگذارد و اینطور نیست که در خانه دیکتاتوری راه بیاندازد،استعداد تحصیل تقوا را دارد.مثلا اگر هنگام تلویزیون نگاه کردن،اگر ما مشتاق فوتبال هستیم اما کانال تلویزیون را برای اهل خانه تغییر دادیم وانچه انها دوست داشتند قرار دادیم این میشود از خود گذشتن وپا روی نفس گذاشتن.و هکذا در تمام امورات زندگی ما این موارد وجود دارد.انشالله در مطالب بعد بروی این موضوع بیشتر بحث خواهیم کرد.

منیع:برداشتی از کتاب اخلاق خودسازی،ایت الله مظاهری

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما