مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب جایگاه زن3
امتیاز کاربران 2.0

تولیدگر متن

زیره ی کرمان هستم. از تاریخ 07 مهر 1397 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 41 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
جایگاه زن3

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01

زن پس از ظهور اسلام

  با ظهور اسلام، زن وارد مرحله جدیدی از زندگی خود شد در این مرحله به زن بهای ویژه­ ای داده می­شد و او همواره مساوی مردان از نظر انسانیت و شرافت بود. و برای او قدرت اراده و اختیار قائل شده و با خطاب­های یا ایها الناس و یا ایها الذین مخاطب ساخته است مانند:

إِنَّ الْمُسْلِمينَ وَ الْمُسْلِماتِ وَ الْمُؤْمِنينَ وَ الْمُؤْمِناتِ وَ الْقانِتينَ وَ الْقانِتاتِ وَ الصَّادِقينَ وَ الصَّادِقاتِ وَ الصَّابِرينَ وَ الصَّابِراتِ...(آیه 35 سوره احزاب)

  در باره­ ی شان نزول این آیه جمعی از مفسران گفته­ اند که اسماء بنت عمیس همسر جعفر بن ابی طالب به دیدار همسران پیامبر رفت و از آنان سوال کرد که آیا چیزی از آیات قرآن درباره زنان نازل شده است؟ آن­ها پاسخ دادند: نه، اسماء خدمت پیامبر رسید و عرض کرد: ای رسول خدا زن گرفتار و خسران و زیان است! پیامبر فرمودند چرا؟ اسماء گفت: به دلیل آنکه اسلام و قرآن قیمتی درباره زنان همانند مردان نیامده است. و در اینجا بود که آیه 35 سوره احزاب نازل شد.که در آن می­ فرماید: مردان مسلمان و زنان مسلمان ،مردان با ایمان و زنان با ایمان، مردان مطیع خدا و زنانی که فرمان خدا را اطاعت می­کنند، مردان راستگو زنان راستگو، مردان صابر و زنان شکیبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق­گر و زنان انفاق کننده، مردان روزه­ دار و زنانی که روزه می­دارند، مردانی که دامان خود را از آلودگی و بی­ عفتی حفظ می­کنند و زنانی که پاکدامنند و مردانی که خدا را بسیار یاد می­کنند و زنانی که بسیار به یاد خدا هستند خداوند برای همه آنها مغفرت و پاداش عظیمی فراهم ساخته است. همان طور که ملاحظه می­شود در این آیه شریفه به صراحت زنان و مردان را در ده صفت برجسته اعتقادی ، اخلاقی و عملی باهم شریک کرده است و پاداش عظیم را برای هر دو وعده داده است. و یا آنکه در آیه 4 سوره غافر خداوند تعالی می­فرماید:

((مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثي‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُوْلَـئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ)) : و هر کس  عمل انجام دهد، مرد باشد و یا زن در حالی که مومن است، داخل بهشت می­شود.

و یا آیه 97 سوره نحل که می­فرماید: مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثي‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَياةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما کانُوا يَعْمَلُونَ .

در این آیه شریفه می­ فرماید هرکس عمل صالح انجام دهد در حالی که مومن است خواه مرد باشد و یا زن به او حیات پاکیزه می­دهیم و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام داده­اند خواهیم داد.

 همانطور که ملاحظه می­شود آیه مبارکه حیات طیبه را متوقف کرده بر عمل صالحی که توام با ایمان است. پس معیار ایمان است و عمل صالح هیچ قید و شرطی از نظر سن و سال و نژاد و جنسیت در اینجا مطرح نیست لذا آیه فوق با صراحت این مطلب را بیان کرده که ملاک در برتری ایمان است و زن و مرد از نظر انسانیت  شخصیت با هم برابرند و این آیه پاسخی است محکم بر افراطیونی که دین مبین اسلام را دینی مردانه می­دانند. اما لازم به تذکر است که تفاوت­های جسمی و روحی که بین زن و مرد است از نظر هیچ فرد عاقل و معتدلی قابل انکار نیست و این تفاوت­هاست که برخی از حقوق زن و مرد را از هم جدا می­کند .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

لینک مطالب مرتبط :

جایگاه زن یک

جایگاه ز ن پنجم

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما