مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت دوم)
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن تولیدگر سایر تولیدگر گرافیک

اکبری هستم. از تاریخ 19 آذر 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولیدگر سایر تولیدگر گرافیک تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 15 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت دوم)

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ جمعه, 28 مهر 02


نویسنده: حسین اکبری

جلوه های رفتار صادقانه پیامبر با کفار و مشرکین

2.  اعتراف به بشر بودن

تمامی مدعیانی که به دروغ ادعای مقامات معنوی می کنند برای تحمیل خود به مردم و کسب جایگاه اجتماعی و سیاسی در بین مردم ، شخصیتی استثنائی برای خود تعریف می کنند و  با توسل به حیله ها و ترفند هایی کاذب سعی در فریب مردم می نمایند و در این راه از هر ابزار ممکن استفاده میکنند و حتی اجازه می دهند اطرافیانشان به تعریف و تملق او پرداخته و یا به گفته ها و پندار های آنها مهر تایید می زند تا جایگاه اجتماعی وسیاسی اش تقویت و تثبیت شود؛ ولی پیامبر به شدت با این روش مخالفت می ورزید و ماهیت اصلی خود را صادقانه به مردم بیان می کرد به این صورت به دستور خداوند خود را بشری معرفی می کرد که  همچون سایر افراد زندگی عادی دارد. خداوند در این باره خطاب به پیامبر می فرماید:

" قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحى‏ إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ".(کهف آیه 110)بگو: من انسانى هستم همانند شما. به من وحى مى‏شود. هرآينه خداى شما خدايى است يكتا .

كلمه" انما" ى اولى رسول خدا (ص) را منحصر در بشريت و در مانندى ساير بشرها مى‏سازد، به طورى كه هيچ چيزى زائد بر آنچه آنان دارند، ندارد و هيچ زيادتى براى خود ادعا نمى‏كند. و اين در حقيقت رد پندار مردم است كه خيال مى‏كنند هر كه ادعاى نبوت كرد ادعاى الوهيت و قدرت غيبى كرده است، و بر اساس همين پندار است كه از انبياء توقع‏هايى دارند كه جز خدا كسى علم و قدرت بر آنها را ندارد. در انحصار اول به امر خدا همه اينها را از خود نفى مى‏كند، و براى خود اثبات نمى‏كند مگر تنها و تنها مساله وحى را.(طباطبایی، 1417 ق ، ج‏13، ص406)

پیامبر(ص) وقتی در مدینه نیز حکومت تشکیل دادند و حاکم  مقتدر جامعه اسلامی شدند آن زمان هم اجازه نمی‌دادند که مردم  به ایشان به چشم یک ملک و پادشاه نگاه کرده و از ایشان واهمه ای به دل راه داشته باشند و در مقابل ایشان رعیت مابانه کرنش کنند.

 و نیز تاکید می کردند که پیامبر باید از جنس خود مردم باشد تا بتواند عملی بودن زندگی پیامبر گونه را  نشان دهد؛ و با ادعای کافران مبنی بر لزوم فرشته بودن پیامبران نیز مقابله میکردند .

پی نوشت:

1. طباطبايي، سيدمحمد حسين؛ الميزان فى تفسير القرآن، ج13‏، قم، دفتر انتشارات اسلامى جامعه‏ ى مدرسين حوزه علميه، قم ، 1417ق.


===========================================
برای مشاهده ی مطالب مرتبط
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(ص) (قسمت اول)
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت سوم)
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت چهارم)

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما