نویسنده: حسین اکبری*
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر با کفار و مشرکین
4. تحمل جسارت ها و جهالت ها و کینه های مشرکین و کفار
پيغمبر در مسائل فردى و شخصى نرم و ملايم بود و جسارت ها و توهین های مردمان مشرک و کافر و جاهل را نادیده میگرفت و چنان به نرمی و ملاطفت برخورد میکرد که اکثر مواقع طرف مقابل از کار خود پشیمان می شد و اگر مسلمان نبود اسلام می آورد.
به عنوان نمونه روزی شخصى یهودی ضمن ادعای طلبکاری دروغین از پیامبر(ص) به علت انکار پیامبر با پيغمبر گلاويز مىشود و رداى پيغمبر را لوله مىكند، دور گردن ايشان مىپيچد و مىكشد كه اثر قرمزىاش در گردن پيغمبر ظاهر مىشود. مسلمين مىآيند كه چرا پيغمبر دير كرد، مىبينند يك يهودى چنين ادعايى دارد. مىخواهند خشونت كنند، پيغمبر مىگويد: كارى نداشته باشيد، من خودم مىدانم با رفيقم چه كنم. آنقدر نرمش نشان مىدهد كه يهودى همان جا مىگويد:«اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّااللَّهُ وَ اشْهَدُ انَّكَ رَسولُ اللَّهِ» و مىگويد تو با چنين قدرتى كه دارى اينهمه تحمل [نشان مىدهى؟!] اين تحمل، تحمل يك فرد عادى نيست، پيغمبرانه است.
نمونه بارز دیگر تحمل دشمنی های ابولهب و همسرش ام جمیل است که زبانزد عام وخاص بود. ابو لهب زبانى زشت و آلوده داشت، و تعبيرات ركيك و زننده مىگفت، همسر ابو لهب نیز در عداوتها و كارشكنيهاى شوهرش بر ضد اسلام شركت داشت و بوتههاى خار را بر دوش مىكشيد، و بر سر راه پيغمبر اسلام صلّى اللّه عليه و آله مىريخت تا پاهاى مباركش آزرده شود.و شايد از اين نظر سر آمد تمام دشمنان پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله محسوب مىشد، و به همين جهت خداوند در سوره "مسد" با تمام صراحت و خشونت، او و همسرش امّ جليل را به باد انتقاد مىگيرد. (مطهرى، مجموعه آثار ، ج16، ص: 175)
پی نوشت:
*دانش پژوه مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم قرآنی موسسه امام خمینی (ره) قم
مطهری، مرتضی، نرم افزار مجموعه آثار، ج،16 ،مرکز تحقیقات کامپیوتری نور ، قم،1388ش .
لینک دریافت قسمت قبلی(ق نهم):http://ayehaiezendegi.blogfa.com/post/52
===========================================
برای مشاهده ی مطالب مرتبط
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(ص) (قسمت اول)
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت دوم)
جلوه های رفتار صادقانه پیامبر(قسمت سوم)