در حديث صحيحي آمده است: پيامبري نيست مگر اين که سرزمين کربلا را زيارت کرده و به آن سرزمين خطاب کرده که ماه درخشندهاي را در تو دفن مينمايند.
حضرت نوح در کربلا
وقتي کشتي نوح بر روي آب سير ميکرد به سرزميني رسيد که نوح از تلاطم شديد آن ترسيد که کشتي غرق شود. گفت:”طفت الدنيا و ما اصابني فرع مثل هذه الارض”؛ همه دنيا را دور زدم و مثل اين سرزمين، دلهره و نگراني به من دست نداد، جبرئيل نازل شد و گفت: “اينجا سرزمين کربلا و قتلگاه حسين عليه السلام فرزند آخرين پيغمبر خدا است.” حضرت نوح و اصحابش براي مظلوميت آن حضرت گريه کردند و بر قاتلش لعن نمودند.
حضرت ابراهیم در کربلا
شيخ الانبياء، حضرت ابراهيم عليه السلام وقتي سوار بر اسب بود، از اين سرزمين ميگذشت، پاي اسبش لغزيد و از اسب زمين خورد و سرش شکست، گفت:”الهي ما حدث مني؟”؛ خدايا! چه لغزشي از من سر زده که اين چنين شد؟ به اراده الهي اسبش به سخن آمده و گفت: اين سرزمين کربلاست و فرزند آخرين پيامبر الهي را در اينجا ميکشند؛ به خاطر همدردي با خون پاک آن عزيز زهرا خون سرت جريان پيدا کرد.
حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلوات الله علیه در کربلا
حضرت فرمودند مرا به سرزميني سير دادند، که گفته ميشد اينجا کربلاست (سرزمين حزن و اندوه) “و اُريتُ فيهِ مَصرَعَ الحُسَينِ عليه السلام وَ اصحابه؛ و در آنجا قتلگاه فرزندم حسين و اصحاب با وفايش را به من نشان دادند، و در آنجا يک مجلس سوگواري و عزاداري برپا شد.
حضرت سید الاوصیاء امیرالمومنین (ع) در کربلا
ابن عباس ميگويد: همراه حضرت علي عليه السلام در مسير صفين بودم، وقتي به دشت کربلا (ساحل فرات) رسيديم پياده شديم. ناگهان آن حضرت با صداي بلند گريه کردند و فرمودند: “يَابنَ عباس أتعرف هذا الموضع؟”؛ آيا اين سرزمين را ميشناسي؟ عرض کردم: نميشناسم. حضرت فرمودند: اگر مانند من ميشناختي از اينجا نميگذشتي مگر اين که مانند من گريه ميکردي … اين را فرمودند و گريه زيادي کردند طوري که اشک از محاسن شريف آن حضرت جاري و بر سينه مبارکشان ميريخت. فرمودند: “اين سرزمين کربلاست، که محل شهادت حسينم و هفده نفر از نسل من و فاطمه زهرا سلام الله عليها ميباشد و مانند مکه و مدينه و بيت المقدس شناخته ميشود.
زیارت امام حسین (ع) بزرگترین ارزش
امام صادق عليه السلام فرمودند: زيارت امام حسين عليه السلام از هر عمل پسنديدهاي ارزش و فضيلتش بيشتر است.
منبع:کامل الزيارات، وسائل، ج ۱۴، باب ۴۵، ابواب مزار و مستدرک، ج ۱۰، باب ۳۴