﷽
توجه به این نکته که در محضر خدا هستیم، و هیچ موجودی در شرافت، با خدا قابل مقایسه نیست، و همه بدو محتاجند و گدای درگاه اویند، می تواند در حل مشکلِ ریاکاری راه گشا باشد.
انسان عاقل سعی می کند برای مقام بالا ریا کند و اینجاست که می توان گفت ریا علاج ریاست زیرا اگر کسی را به درگاه سلطان راه دادند، عدم توجه و نگاه به سلطان و توجه و عنایت داشتن به خادم انجا، "خریت" محسوب می گردد و لذاست که در روایات وارد شده است که: ان عده که در نماز ریاء می کنند، در روز قیامت به شکل حمار محشور می شود.
در واقع این همان باطن کاری است که در دنیا انجام داده است زیرا انسان در این دنیا با رفتار و اعمال خود بدن اخروی خودش را می سازد.
علاوه اینکه این یک نوع توهین به سلطان و مالک هستی هم تلقی می گردد مثل اینکه کسی به شما بگوید من مقدار بیشتری غذا درست کردم که هم شما میل کنید و هم سگ من.
ایا شما این نوع سخن گفتن را ( اینکه شما را شریک و در کنار موجود پستی قرار داده است)، توهین به خود تلقی نمی کنید؟! و ایا انسان انتظار دارد که خداوندی که با هیچ موجودی قابل مقایسه نیست در کنار موجود دیگر قرار گیرد و توهینی هم به حساب نیاید.
منبع:برگی از دفتر افتاب ، بیانی از ایت الله بهجت
کانال حاج شیخ مسلم سلطان محمدی