ايام فاطميه را خدمت همه ي عزيزان تسليت عرض مي کنم. قصد دارم در طيّ اين ايّام به برخي از شبهات مربوط به فاطميه پاسخ بدهم.
يکي از اين شبهات، شبهه اي قديمي است درباره ي درهاي مدينه در صدر اسلام. برخي ادّعا کرده اند که در صدر اسلام، خانه ها در نداشته است!
پاسخ به شبهه:
خداوند در قرآن كريم به صحابه و ديگر مسلمانان اجازه مي دهد كه از خانه هايي كه كليد آن در اختيار آنان هست ، غذا بخورند . (سوره نور/ 61)
بي ترديد خانه اي كه در چوبي و يا آهني نداشته باشد، داشتن كليد براي آن بي معنا خواهد بود.
روايات زيادي در منابع شيعه و سني وجود دارد که تصريح مي کند به اينکه درهاي خانه هاي مدينه کليد داشته است.
مثلا از دُكَين بن سعيد مزني نقل شده است كه گفت: خدمت پيامبر رفتيم و تقاضاي غذا كرديم، به عمر فرمود: برو و به آنان غذا بده. عمر ما را به اتاق بالا برد، سپس كليد را از كمربندش بيرون آورد و در را باز كرد.
(منبع: سنن أبي داود، ج 2 ص 527، ح 5240- دارالفکر- اين حديث را الباني صحيح دانسته است)
در صحيح مسلم روايتي از پيامبر اکرم ص نقل کرده که درهاي خانه را شب ها ببنديد. (قفل کنيد)
(منبع: صحيح مسلم، ج 3، ص 1593، ح2010، دار احياء الثرات)
درباره ي جنس در خانه هاي اصحاب و زنان پيامبر هم روايات زيادي در منابع اهل سنت وجود دارد. مثلا اينکه در خانه ي عايشه از نوع درهاي يک لنگه و از جنس چوب ساج بود. (تاريخ مكة، ج 1، ص 268، دار الکتب العلميه)
در روايات وارد شده که پيامبر ص بعد از اينکه دخترش را به خانه علي ع آورد، از خانه بيرون رفت و درب خانه را بست. (صمعاني، المصنف، ج 5 ص 489، المکتب الاسلامي)
همچنين از خود اميرالمومنين ع نقل شده که جنس در خانه ي اهل بيت ع از چوب بوده است. (خصال صدوق، ج2، ص373، جامعه مدرسين)
در روايت هجوم به خانه فاطمه س، قفل کردن درب توسّط ايشان و سوزاندن و شکستن آن توسّط مهاجمين، نقل شده است. (بحار، ج28، ص227، ط بيروت)