رعایت پروتکل¬های بهداشتی در اسلام
در اهمیت طبابت در اسلام همین بس که در روایات علم ودانش به دوگونه دانش دین و دانش بدن تقسیم بندی شده است(بحارالأنوار؛ ج1؛ ص220).
از این حیث پزشکی در اسلام جایگاه والایی دارد، بطوری که در برخی از مسائل شرعی هم نظر او دارای حجیت است.
در روایات هم مراجعه به متخصص وعمل به نسخه وی(دستورالعمل پزشکی) در زمان بیماری مورد تاکید قرار گرفته است: از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه فرمود: «پيامبرى از پيامبران الهى بيمار شد، با خود گفت: مداوا نمىكنم تا همان كس كه درد را داده شفايم دهد. خداوند به او وحى كرد؛ تا معالجه نكنى تو را شفا نمىدهم»(مكارم الأخلاق، ص ۳۶۲(.
حتی برای درمان به پزشک غیرمسلمان می¬توان مراجعه کرد. كسى از امام کاظم عليه¬السلام پرسيد: «نياز به طبيب مسيحى پيدا مىكنم. براى معالجه نزد او رفته، بر او سلام كرده و برايش دعا مىكنم چه حكمى دارد؟ فرمود: «اشكالى ندارد»(السرائر، ج ۳، ص ۵۶۹).
نيزاز امام باقرعليه¬السلام پرسيدند: «آيا مىتوان به دستورهاى طبّى طبيب يهودى ومسيحى عمل كرد؟ فرمود: «اشكالى ندارد، شفا به دست خداست»(طبّ الأئمّه، ص ۶۳).
در مورد حجیت نظر پزشک در برخی تکالیف شرعی رهبرانقلاب در پاسخ استفتایی فرموده¬اند: «اگر از گفته پزشک متديّن و امين اطمينان حاصل کنيد که روزه براى چشم شما ضرر دارد و يا خوف ضرر داشته باشيد، روزه گرفتن براى شما واجب نبوده و بلکه جايز هم نيست».
ایشان پیرامون عمل به دستورات بهداشتی و پزشکی فرمودند: «ما کاملاً رعایت مقرّراتی را که مسئولین برای ما مشخّص می¬کنند، برای خودمان فریضه بدانیم ولازم بدانیم وعمل کنیم».( https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=64#751).
پیشگیری مهمتر از درمان
پیشگیری عقلانی¬ترین راه سالم ماندن از عوارض بیماری است. چرا که درمان کردن غیر از هزینه¬های مالی، تحلیل توان جسمی، آثار روحی وروانی بیماری وبه تعبیر پیامبراکرم ’ عوارض دارویی(کافي، ج۸، ص۲۷۳)، از طرف احتمال عدم تاثیر دارو در درمان بیماری و بروزخطرات جانی هم وجود دارد.
بنابراین در مورد ویروس کرونا کم¬هزینه¬ترین و موثرترین روش، همان پیشگیری و محافظت از ابتلا به آن است.