متأسّفانه امروزه در جامعه ما تعداد تارکان نماز روز به روز بیشتر می شود و این معضل در میان جوانان ما بیش از پیش در حال رواج یافتن میباشد. در این مورد باید از روش های صحیح ارشادی استفاده کرد و به همین خاطر نکاتی را خدمت شما عزیزان عرض می نماییم.
۱). انتخاب بهترین روش در برخورد با تارکان نماز: استفاده از راهکار مناسب برای برخورد با تارکان نماز بسیار مفید و کارساز می باشد.)خداوند در قرآن خطاب به پيامبر ـصلي الله عليه و آله ـ ميفرمايد: اگر تندخو و سخت دل بودي (يعني اگر با رفتار شايسته و مناسب با افراد برخورد نميكردي) مردم از گرد تو پراكنده ميشدند. (1) بنابراين باید سعي كرد در برخورد با افرادي كه نماز نميخوانند، برخورد شايسته، چهرة باز، حوصله و بردباري و سعة صدر داشته باشيم.
۲). شناخت صحیح از زمینه های ترک نماز در افراد: قبل از اینکه بخواهیم با تارکان نماز برخورد کنیم، باید بدانیم که چرا افراد به ترک نماز روی آورده اند. عواملی از جمله محیط، تأثیرپذیری از افراد منحرف و دوستان ناباب، عدم آشنایی افراد با فلسفه نماز و... باعث می شود که افراد رغبتی به نماز و مسائل دینی نداشته باشند. چه بسا افرادی که وقتی با فلسفه صحیح عبادات و احکام دینی آشنا می شوند نسبت به آنها اهتمام ویژهای پیدا میکنند.
۳). ارائه الگوی شایسته و مناسب: ارائه الگو برای افرادی که نماز نمی خوانند در دعوت آنها به نماز بسیار اثرگذار می باشد. بنابراین خودمان می توانیم الگوی مناسبی برای دوستان فرزندان و دیگر افراد خانواده باشیم و اگر همیشه نماز خود را اول وقت و با رعایت احکام و آداب اسلامی انجام دادیم یقیناً باعث جذب افراد به نماز خواهد شد. ادامه دارد...
آدرس آیه: آل عمران:159