در ادامه سخنان قبلی به برخی دیگر از وظایف ما در قبال تارکان نماز اشاره خواهیم نمود.
۴). استفاده از نقاط مثبت و تشویق افراد به نماز: یکی از بهترین روش های جذب افراد به نماز، استفاده از تشویق نسبت به نماز می باشد. بنابراین اگر کسی اهل نماز نمی باشد نمی توان با توهین و تحقیر و اهانت به خصوص در حضور دیگران با آنان برخورد نمود چرا که باعث لجبازی و سرخوردگی افراد می شود و شرایط را بدتر از قبل می کند.
۵). تبیین صحیح جایگاه نماز: یکی دیگر از عوامل ترغیب افراد این است که جایگاه نماز به درستی برای افراد تبیین شود. این را باید بدانیم که ما نیازمند به خدا هستیم و خداوند هیچ نیازی به ما ندارد. بنابراین اگر نماز می خوانیم به خاطر احتیاج خدا به عبادت ما نیست بلکه خودمان هستیم که به عبادت کردن خود محتاج می باشیم.
۶). توجّه به وظیفه و عدم توجّه به نتیجه: مفهوم این موردی که خدمت شما عرض کردیم این است که در مسئله امر به معروف و تشویق افراد به کارهای نیک این را باید بدانیم که ما مامور به وظیفه هستیم و نتیجه ما باید از مسیر صحیح و اسلامی افراد را به اسلام دعوت کنیم و آن ها را به کار نیک فرا بخوانیم. ولی اگر در این مسیر با لجاجت و برخوردهای غیر منطقی افراد روبرو شدیم و نتوانستیم در دیگران تاثیر بگذاریم این موضوع به ما برنمی گردد وظیفه ما ارشاد آنها بود و در قبال نتیجه آن هیچ مسئولیتی بر عهده ما نمی باشد.
براي مطالعه بيشتر ر.ك : سيف . علي اكبر . تغيير رفتار و رفتار درماني . فصلهاي 8 و 16 . نشر دوران . چاپ چهارم . 1379 .