بسم الله الرحمن الرحیم
سبک زندگی فاطمی
اول)
امروزه در جوامع غربی شعار حضور زن در جامعه و آزادی میدهند و پوشش و عفت را مانع از پیشرفت و اثرگذاری میدانند در صورتی که حضرت زهرا (س) با حیا و عفت زنانه در جامعه حضور داشتند و از موثرترین افراد جامعه بودند و اگر بگوییم بقای اسلام را مدیون و وام دار ایشان هستیم بی راه نگفته ایم.
دوم)
حضرت فاطمه (س) و خانواده شان سه روز روزه میگیرند
هر سه روز هنگام افطار شخصی آمد و طلب طعام کرد و آنها ناامیدشان نکردند و افطارشان که قرص نانی بود را به ایشان دادند.
سه روز فقط با آب روزه گرفتند درحالی که میتوانستند آنها را به نزد حکومت اسلامی و پیامبر روانه کنند تا از آنجا نیازشان را رفع کنند
اما درسی بزرگ داشت. آن هم اینکه حتی اگر حکومت اسلامی برقرار باشد باز هم افراد جامعه نسبت به هم وظیفه دارند.
سوم)
جوانان اشراف و ثروتمند عرب راهی خانه پیامبر میشوند تا تنها دخت پیامبر را خواستگاری کنند. اما همه پاسخ منفی میشنوند. گویا ملاک
این بانوی آسمانی ثروت و اسم و رسم و شهرت نیست. ملاک چیز ارزشمند تری ست که با ترازوهای دنیایی سنجیده نیمشود.
ملاک ایشان ایمان بود.
و با همین ملاک سرانجام پیشنهاد ازدواج حضرت علی (ع) را پذیرفتند تا خورشید و ماه به هم برسند و زمین را از ظلمت و تاریکی نجات دهند.
چهارم)
حضرت زهرا (س) تنها دختر پیامبر، هنگامی که وارد زندگی مشترک شدند مشغول خانه داری و کارهای خانه شدند و هیچگاه بر خود این موضوع را سنگین نداستند که من دخت پیامبرم و میتوانم کنیزها و برده ها داشته باشم تا کارهای خانه را انجام دهند و من در سایه بنشینم، شربتی خنک بنوشم و کنیزها بادم بزنند.
ایشان همواره در حال تلاش و خانه داری بودند و اگر زمانی نیاز میشد در جامعه حضور میافتند و مسئولیتشان را انجام میددند.
پنجم)
امام علی(ع) و حضرت زهرا وقتی وارد زندگی مشترکشان شدند وضعیت مالی مطلوبی نداشتند اما حضرت زهرا (س) با این شرایط و در عین ساده زیستی تلاش میکردند همواره با ظاهری زیبا و آراسته برابر همسرشان حاضر شوند و سعی میکردند همیشه از عطر خوش استفاده کنند.