بسم الله الرحمن الرحیم
شبهات سیره حضرت زهرا سلام الله علیها
اول)
شبهات فاطمیه
شبهه: روایت فاطمه بضعه منی به دلیل مذمت حضرت علی (ع) نازل شده است نه مقام والای حضرت زهرا، چرا که مسور بن مخرمه میگوید: حضرت علی (ع) درسال دوم هجری قصد کرده بود همسر دومی به نام جویریه اختیار کند. وقتی این خبر را پیامبر شنید فرمودند فاطمه بضعه منی) تا به حضرت علی هشدار دهند که اگر میخواهی با آن دختر ازدواج کنی باید دختر مرا طلاق بدهی
جواب:
این نقل مسور بن مخرمه به کلی دروغ است زیرا:
اولا: این روای ادعا میکند این واقعه در سال دوم هجری مشاهده کرده در صورتی که خود راوی متولد سال دوم هجری است پس یا در زمان این اتفاق به دنیا نیامده یا در نوزاد چند ماهه ای بیش نبوده
دوما: «جُوِيرية» تا سال هشتم هجرت کافر بود و ازدواج با کافر حرام است پس چگونه ممکن است در سال دوم هجری حضرت علی چنین قصدی کرده باشد.
سوما) این دختر تا زمان حیات پیامبر(ص) یعنی سال دهم هجرت اصلا به مدینه نیامد تا این اتفاقات رخ دهد و پیامبر حضرت علی را از این کار نهی کنند
دوم) شبهات فاطمیه
شبهه: واقعه شهادت حضرت زهرا را فقط شیعیان نقل کرده اند پس احتمال دارد که این واقعه را خودشان ساخته باشند
جواب: این واقعه از مسلمات تاریخی است و در منابع مختلف و متعدد شیعه و سنی ذکر شده. از آنجایی که این اتفاق در بین شیعیان مسلم است به چند نمونه از منابع اهل سنت که این ماجرا را نقل کرده اند اشاره میکنیم.
منهاج السنة النبویة، الملل و النحل، انساب الاشراف، المصنَّف، الإمامة و السیاسة، تاریخ طبری، عقد الفرید، مروج الذهب، میزان الاعتدال و موارد متعدد دیگر از کتب معتبر اهل سنت ماجرای شهادت حضرت زهرا و هجوم به خانه ایشان را مکتوب کرده اند.
سوم)
از روایاتی که در شان و منزلت حضرت زهرا نقل شده ماجرایی است که همراه با خانواده شان سه روز روزه گرفتند و هنگام افطار هر سه روز فقیر و اسیر و یتیمی آمدند و درخواست غذا کردند و ایشان تمام افطار خودشان را به این افراد دادند. حال سوالی که پیش می اید این است که چگونه اسیر میتواند به در خانه کسی بیاید در حالی که محل نگه داری اسیر زندان است؟
پاسخ:
در زمان پیامبر (ص) مطلقا زندانى وجود نداشت و حضرت رسول (ص) اسیران را تقسیم کرده و به دست مسلمانان می سپرد، و می فرمود مراقب آنها باشید، و به آنها نیکى کنید، اما گاه پیش می آمد که شخص توانایى بر تأمین غذاى اسیران را نداشتند، در این هنگام از دیگر مسلمانان کمک میخواستند یا حتی خود اسیر را راهی میکردند تا به سراغ دیگر مسلمانان برود
چهارم)
حضرت زهرا نزد خداوند و پیامبر بسیار عالی مقام هستند.
این مطلب علاوه بر منابع متعدد شیعه در کتب معتبر اهل سنت نیز نقل شده است. به عنوان مثال در کتاب صحیح بخاری ج4 ص209 آمده است که پیامبر(ص) فرمودند: (فاطمة سیدة نساء اهل الجنة) یعنی: (فاطمه سرور زنان بهشتی است)
همچنین در همین کتاب در ج4 ص210 آمده است که پیامبر (ص) فرمودند: (فمن أغضبها فقد أغضبنی) یعنی: (هرکس او (زهرا) را بیازارد مرا آزرده است.)
این ها تنها مشتی آب از اقیانوس وجودی ایشان بود.
پنجم)
از آنجایی که شهادت حضرت زهرا از اتفاقات بزرگ و مهم بعد از رحلت پیامبر است این سوال پیش می آید که چرا تاریخ شهادت ایشان به صورت دقیق مشخص نیست و در دو تاریخ مختلف برای شهادت ایشان نقل شده است.
پاسخ این سوال به منابع تاریخی بازمیگردد.
در اوایل اسلام بین اعراب رسم نبوده که هنگام نوشتن روی کلمات نقطه بگذارند. همین نقطه نگذاشتن باعث ایجاد تشابه شده که آیا حضرت زهرا (س) 75 روز بعد از رحلت پیامبر به شهادت رسیدند یا 95 روز بعد، چرا که 75 به عربی میشود سبعین و 95 میشود تسعین و وقتی نقطه نداشته باشند کاملا شبیه هم هستند.