مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب شرط قبولی اعمال
امتیاز کاربران 5.0

تولیدگر محتوا فاخر در اشراق

حجت پناه زاده هستم. از تاریخ 24 آبان 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم.
من در مرسلون تعداد 184 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.

محیط انتشار
مخاطب
0 0
شرط قبولی اعمال

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01

خداوند در قرآن کریم بعد از اشاره به جریان قربانی دادن هابیل و قابیل و قبول کردن قربانی یکی از آن دو، از زبان هابیل ملاک قبولی اعمال را «تقوا» معرفی می‌کند و می‌فرماید:

«وَ اتْلُ عَلَیْهِمْ نَبَأَ ابْنَیْ آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبا قُرْباناً فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِما وَ لَمْ یُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قالَ لَأَقْتُلَنَّکَ قالَ إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقینَ»[1]

خبر دو پسر آدم را به‌درستی بر آنان بخوان، هنگامی‌که [هریک از] آن دو، قربانیى تقدیم کردند؛ پس از یکى از آن دو قبول شد و از دیگرى قبول نشد. او گفت: حتماً تو را خواهم کشت. گفت: خدا فقط از تقواپیشگان قبول مى‏کند.


 

دربارۀ دلیل قبول شدن قربانی از هابیل و رد قربانی قابیل، مفسرین دو علت را بیان کرده‌اند:

یکی اینکه قابیل فاجر و فاسق بود؛ درحالی‌که هابیل باتقوا و فرمان‌بردار پروردگار بود و به همین دلیل هابیل گفت «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ».

دوم اینکه قابیل پست‌ترین و نامرغوب‌ترین مال خود را برای قربانی آورد، درحالی‌که هابیل بهترین مال خود را برای خداوند قربانی کرد. [2] به همین خاطر خداوند قربانی هابیل را قبول و قربانی قابیل را رد کرد.[3]


 

در فقرۀ «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقینَ»، اگرچه کلمه «تقوى» مطلق است و مقید نیست که از چه چیزی پرهیز شود، لکن منظور معلوم است؛ زیرا سزاوارترین چیزى که باید از آن پرهیز کرد، گناه است؛ بنابراین معنی آیه چنین است که «خداوند طاعت را از کسانى مى‏پذیرد که از معصیت‌ها بپرهیزند». قبول شدن طاعت نیز یعنی اعطاء ثواب به اطاعت‌کننده.[4]


 

یکی از مهم‌ترین پیام‌های آیۀ فوق این است که انسان باید بهترین اعمال خود را محضر الهی تقدیم کند تا مقبول پروردگار واقع شود و بهترین اعمال هم عبارت است از اعمالی که توأم با پرهیزکاری و خشیت از پروردگار باشد.



---------------------------------------------------------------------------------------------------


[1] مائده، آیه 27

[2] الکافی؛ ج‏8؛ ص 113

[3] التبیان، ج‏3، ص 492

[4] مجمع البیان، ج‏3، ص: 282

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما