قال رسول الله - صلى الله عليه وآله -:
لو صليتم حتى تكونوا كالاوتار و صمتم حتى تكونوا كالحنايا لم يقبل الله منكم الا بورع ؛
اگر آن قدر نماز بخوانيد تا همچون زه كمان شويد، و آن قدر روزه بگيريد تا همچون كمان خم شويد، خدا از شما قبول نمى كند، مگر اين كه انسان با ورع باشيد.
(بحارالانوار، ج 84، ص 258)
صرف نماز خواندن یا روزه گرفتن اهمیت چندانی ندارد ، با توجه به همچین احادیثی نباید دلخوش به نماز و روزه هامان باشیم . بلکه نماز و روزه شرائطی دارد که اگر این شرائط باشد نماز و روزه نزد خداوند متعال قبول می شوند .
ولی اگر به این شرائط دقت نداشته باشیم ، نماز و روزه هایی که می گیریم بنابر این حدیث پیغمبر (ص) ارزش و اهمیتی ندارند.
یکی از شرائط قبولی نماز و روزه ، ورع و تقواست . یعنی ترک و دوری از گناه ، یعنی همان طور که نماز می خوانیم یا روزه میگیریم باید از گناه و معصیت نیز اجتناب کنیم .
اینطور نباشد که در کنار نماز خواندن یا روزه گرفتن مرتکب گناه و معصیت هم باشیم
در روایتی نقل شده است :
هنگامی که حضرت علی(ع) از جنگ صفین بر می گشتند، به قبرستانی در پشت دروازه کوفه رسیدند چون کاملاً به قبرها نزدیک شدند رو به آنها کرده فرمودند: ای ساکنان خانه های وحشت و مکان های خالی و قبرهای تاریک و ای خاک نشینان، ای غریبان، ای تنهایان، ای وحشت زدگان، شما در این راه بر ما پیشی گرفتید و ما نیز به زودی به شما می پیوندیم اگر از اخبار دنیا بپرسید به شما می گوییم: در خانه هایتان دیگران ساکن شدند، همسرانتان به ازدواج دیگران درآمدند و اموالتان تقسیم شد حال شما بگویید در آنجا چه خبرهاست. سپس حضرت رو به اصحاب کردند و فرمودند: اگر به آنها اجازه سخن گفتن بدهند می گویند: انّ خیرالزّاد التّقوی؛ بهترین زاد و توشه در سفر آخرت تقوا و پارسایی است.
پس ان شاالله به برکت همین ماه عزیز در کنار نماز و روزه هایی که می گیریم دقت و توجه داشته باشیم تا مرتکب گناه نیز نشویم .