سلام وقت بخیر:
ماه رمضان ماهی است که دلهای مومنین نسبت به دیگران مهربان تر میشود و انفاق و بخشش و کمک به دیگران در این ماه نسبت به ماه های قبل بیشتر است. حال این سوال به ذهن خطور میکند که اولویت انفاق با چه کسی است و بهتر است ما به چه کسانی کمک کنیم که مورد توجه و قبول خدا هم واقع شود. قرآن کریم ما راهنمایی کرده: «يَسْئَلُونَکَ ما ذا يُنْفِقُونَ قُلْ ما أَنْفَقْتُم مِن خَيْرٍ فَلِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ وَ الْيَتامي وَ الْمَساکينِ وَ ابْنِ السَّبيلِ وَ ما تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَليمٌ».(1)
خداوند در ابتدا می فرماید: از بهترین سرمایهایتان بدهید . قرآن میفرماید:
1- به والدین خود کمک کنید یعنی حرام است اگر پدر و مادر شما نیازمند است ولی شما به دیگران کمک کنید.
2- اقربین: یعنی خویشاوندان نزدیک (خواهر برادر خاله عمه دایی عمو).
3- یتیم.
4- مسکین.
5- در راه مانده یعنی مسافری که نمی تواند خود را وطنش برساند.
پیر مردی آمد محضر مبارک رسول خدا(صلی الله علیه وآله) و گفت: یک پسر دارم دو تا انبار خرما و گندم دارد ولی من شبها گرسنه می خوابم.
آقا رسول خدا تعجب کردند و پسر را نزد خود خواست و به او گفت چرا به پدرت کمک نمیکنی در حالی که دو انبار خرما و گندم داری؟
این شخص بهانه های مختلف آورد پیامبر به او پیشنهاد کرد که یک ماه من خرجی پدرت را می دهم و یک ماه شما بده.
مرد قبول کرد ولی وقتی نوبت او شد به قولش عمل نکرد. پیامبر اکرم برای بار دوم او را خواست و به او گفت مگر قرار نبود که کمک کنی؟ مرد جواب داد ندارم. پیامبر اکرم فرمود واقعا نداری؟ پیامبر به او فرمود جوان صبح به ظهر نمی رسد که تو فقیر شهر می شوی. جوان رفت نرسیده به منزل دید که همسایگان برای شکایت جمع شدند به خاطر بوی گند خرماها و گندمها. این شخص به گونهای فقیر شد که پول نداشت که چند کارگر بگیرد و انبارها را خالی کند.
این می شود عاقبت بی توجهی به پدر و مادر.
1- بقره: 215
موفق باشید.