در دنیای امروزی با توجه به تنوع وسایل اطلاع رسانی و گسترش فعالیت ها در فضای مجازی و امکانات متنوعی که در خدمت کمپانی های بزرگ فیلم سازی و خبرگزاری های مختلف وجود دارد، جهان غرب در چشم فرد مسلمان، بسیار ایده آل و مطلوب نمایان می کند. جهانی که به ادعای سیاستمداران غربی در اثر جدایی دین از سیاست و از دوره رنسانس ایجاد شده است. آنها با این شعار، و با تبلیغات گسترده، سعی دارند به جوان مسلمان القاء کنند که بهشتی که در آرزوی آن هستید، هم اینک در غرب وجود دارد و دیگر اینکه، این زندگی سراسر راحتی و خوشی، در اثر دوری از خداوند و تعالیم دینی به وجود آمده است.
متاسفانه برخی مسلمانان با نگاهی از دور، این کشورها را بهشت گمشده خود تصور می کنند و به دنبال فراگرفتن آموزه ها، قوانین و تکنولوژی های آنان می روند. و خوب و بد آنان را با هم، خوب می پندارند. اولین آموزه هایی که این جهان سراسر فریب و نیرنگ بر آن استوار است، دوری از خداوند متعال، تکذیب آخرت و نگاه مادیگرانه به جهان هستی است.
بنابراین از جمله علل و عوامل اطاعت مسلمانان از کفار، فریفتگی و تصور غیر واقعی از دنیای آنان، دلبستگی به دنیا، نگاه مادیگرایانه به جهان هستی، خودباختگی برخی مسلمانان در برابر کفار، عدم شناخت صحیح از تعالیم و برنامه های سعادت بخش دین مبین اسلام و عدم اعتقاد به جهان آخرت می باشد.
زمانی که فرد مسلمان در اثر عواملی چون خودباختگی دینی و عدم شناخت صحیح از تعالیم و برنامه های سعادت بخش دین مبین اسلام، زندگی در جهان کفر را مدینه فاضله بداند و در آرزوی داشتن زندگی پیشرفته و راحتی، همچون زندگی آنان باشد، دانسته و یا نادانسته، کفار را الگوی خود قرار می دهد و سعی خواهد کرد تا در زندگی خود، از آنان الگو برداری نماید. بنابراین نحوه زندگی خود را با مرور زمان تغییر می دهد. نحوه پوشش خود را، نحوه غذا خوردن خود را، نحوه تعامل با خانواده و اجتماع، و مهم تر از همه، اعتقاد و طریقه تفکر خود را درباره اصل زندگی و چگونگی آن و وظایف و تکالیفی که بر عهده دارد را از کفار، الگو برداری می کند.
در زندگی این مسلمان، نتایج و پیامدهای این الگوبرداری غیرصحیح و اطاعت نامشروع با مرور زمان، نمود پیدا می کند پیامدهایی همچون: عدم تقید به تعالیم دینی، بی بندوباری، اسراف، نسخه برداری از زندگی غربی، اعتقاد و اعتماد غیرعقلایی به قوانین و تعالیم غربی، دوری از خدا، خروج از ولایت رب، عقب ماندگی دنیوی، عدم کسب استقلال و تابع غرب بودن در زندگی و... .
غافل از اینکه بنابر تعالیم الهی قرآن کریم، سرنوشت اینگونه افراد، سرنوشتی شوم و ننگین خواهد بود. همانگونه که در آیات 149-150 سوره آل عمران؛ 257 سوره بقره و 39 سوره مبارکه نور، خداوند متعال مسلمانان را از اطاعت کفار برحذر می دارد.
به جهت گرفتار نشدن در این منکر، باید شناخت کامل و صحیحی از دین اسلام و تعالیم حیات بخش آن به دست آوریم یا خود مجتهدانه آن را بشناسیم و یا اینکه مقلدانه از اسلام شناس امین اطاعت کنیم و فهم صحیحی از برنامه های دنیوی و اخروی دین مبین اسلام حاصل نماییم. تا در تبلیغات دروغین و اغوا کننده کفار و مشرکان گرفتار نشویم و با اندک شبهه و پرسشی، سعادت دنیا و آخرت خود را ارزان نفروشیم و به اطاعت اغیاری که در روایات اهل بیت (علیهم السلام) به عنوان دشمن خداوند معرفی شده اند، [1] درنیاییم.
پی نوشت
[1] جامع الاحادیث، ابن بابویه، علل الشرایع، ص 348- جامع الاحادیث، شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 4، ص385 - جامع الاحادیث، شیخ طبرسی، مشکاة الانوار فی غرر الاخبار، ص325