بایستی یک فرد مومن، به فکر هدایت خود و خانواده و اهلش و خلاصه هر کسی که جزء خودیها و نزدیکانش به شمار میآید باشد و از آنها غافل نشود. ما در یک جامعه به تنهایی زندگی نمیکنیم، بلکه در یک کشتی نشستهایم و یک عمل ناشایست یا خلافی میتواند حیات مادی و معنوی کل کشتی را به مخاطره بیندازد. کسی که در گوشهای از کشتی نشسته و جای خودش را سوراخ میکند نه تنها به خودش آسیب میزند بلکه کل ساکنین کشتی اعم از خودی و غیر خودی را با خطر غرق شدن مواجه میکند. کسی که گوشه ای از خانه نشسته و دارد سیگار دود میکند اگر دلش هم راضی نباشد ولی در عمل دارد دودش به ریۀ بقیۀ اعضای خانواده و نوزاد و کودک بیچاره میرود. کسی که در انظار عمومی حجابش را رعایت نمیکند چندین جوان مجرد و متأهّل را به گناه میکشاند که باعث اختلاف در خانوادهها و میان همسران و چشمچرانی و آشفتگی اعصاب و روان میشود.
بنابراین اینکه بعضیها به ضرب المثل "عیسی به دین خود و موسی به دین خود" متمسک میشوند و آن را دستاویزی برای توجیه اشتباهات و انحرافات خود قرار میدهند بهتر است قدری در این نگرش و بینش غلط خودشان تجدیدنظر کنند. بچهها و زنان ما امانتهای خداوند در دست ما هستند و مسئول مستقیم تربیت و هدایت آنها خود ما هستیم و اگر فرزندی به بار آوریم که با اخلاق و منش و رفتار غیر انسانی و غیر اسلامی باعث گمراهی و یا گناه افتادن دیگران بشود ما در گناه او شریک خواهیم بود؛ چرا که بیتأثیر نبودهایم و همین طور اگر فرزندی صالح تربیت کنیم که پایبند به اخلاق و معارف حقه الهی باشد باعث میشود هر جا که میرود منشا خیر و برکت باشد و در نتیجه برای پدر و مادرش طلب خیر و سعادت کنند و در اعمال نیک او شریک باشیم.
کلیدواژهها: مومن. خانواده. فرزند. دین. هدایت.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
برای مطالعۀ بیشتر به منابع زیر مراجعه نمایید:
میزان الحکمة، همان، ج ۱۴، ص ۷۱۰۷، ح ۲۲۷۵۳
http://iqna.ir/fa/news/2611819
احزاب/72.
ذاریات/56.
فرقان/74.
ابراهیم/ 35.