منزل هشتم: آن عالم الهیه است، چه آن که قرآن مخلوق است و حادث، خلافاً برای اشاعره که قائل به کلام نفسی و قرآن قدیم دانند. پس قرآن، در مشیت الهیه موجود است چنانچه کلمه«کُن» اشاره به این مقام است.
در بعضی از روایات است که موسی به صاحت ربوبیت عرضه داشت:
عن ابیعبد اللّه علیه السلام قال : لما صعد موسی الطور فنادی ربه عزوجل : قال : رب ارنی خزائنک . قال : یا موسی ! انما خزائنی اذا اردت شیئا ان اقول له کن فیکون .
امام صادق (ع ) فرمود: موقعی که حضرت موسی (ع ) به طور رفت ، ندا داد: بار الها! خزاینت را به من بنمایان . خطاب آمد که ای موسی ! خزاین من این است که وقتی اراده ایجاد چیزیرا کنم ایجاد می شود.
منزل نهم: آن بیت المعمور، است، چنان چه از بعضی از احادیث استفاده می شود.
منزل دهم: آن قلب حضرت ختمی مرتبت در شب قدر است، که بنابر مفاد اخبار کثیرۀ قرآن در شب قدر بر قلب آن بزرگوار نازل شده است.
منزل یازدهم: آن بیت المعمور بوده است در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان و معنی آن است به قلب حضرت رسول (کما قال الله تعالی) در سوره شعرا آیه193و194 فرمود:«نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الْأَمِينُ ﴿١٩٣﴾ عَلَىٰ قَلْبِكَ لِتَكُونَ مِنَ الْمُنذِرِينَ »«روح الامين» آن را بر دلت نازل كرد، تا از [جمله] هشداردهندگان باشى.
منزل دوازدهم: آن، همین قرآن موجود بین الناس که ثابت بین الدفعتین است که در حدیث معروف که رحمت اللعالمین (ص) فرمود: « انی تارکم فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» بحار النوار جلد2 صفحه103 الحدیث، اورا مقرون به عترت فرموده، و این همان قرآنی که جاری بر لسان رسول و ائمه بوده است، و همین قرآن است که به واسطه روح الامین بر حضرت سید المرسلین نازل شده است.
منزل سیزدهم: آن وجود لفظی و کسوۀ کلامی پوشیدن او است در السنه قاریان.
منزل چهاردهم: آن مبعوث شدن او است در روز قیامت به صورت حسنه و شفاعت نمودن او است از برای قاریان خودش.
خزینة الجواهر ایت الله نهاوندی تحقیق ایت الله احدی جلد 1 صفحه707