مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب مبلغ و دوری از رفتار دفع کننده مردم
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

حیدری هستم. از تاریخ 08 آذر 1393 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 216 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
مبلغ و دوری از رفتار دفع کننده مردم

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01

یکی از نکات مهمی که باید مبلغان نسبت به آن حساسیت ویژه ای داشته باشند، چگونگی بیان کردن ترس از گناه و نافرمانی خداست تا ضمن اینکه مردم از عواقب نافرمانی خدا آگاهی می یابند، حالت کسالت و سنگینی و زدگی نسبت به دین در آنها تقویت نشود. شکی نیست که برآورده شدن چنین انتظاری، اخلاق و رفتار مناسب مبلغ را می طلبد.


وقتی که پیامبر اسلام یکی از اصحاب خود را به یمن برای تبلیغ فرستاد، به او فرمود: «... بشر و لا تنفر؛... نوید بده  و مردم را متنفر نساز.»[1] پیام حدیث این است که مبلغ دین باید با اخلاق و رفتار مناسب و خطابه های گیرا، اسباب جذب مردم را فراهم کند، نه که با خطبه های یکنواخت و سنگین، و سخت نشان دادن دستورات دین و سایر عوامل رفتاری نامناسب، خدای ناکرده مردم را نسبت به دین دلسرد گرداند.


نکته مهم:  خیلی از مردم(مخصوصا جوانان) دوری خود را از مسجد و منبر، خطابه های غیرجذاب مبلغان قلمداد می کنند؛ در حالی که چه بسا اصلا اینگونه نباشد و یا اگر هم باشد، نقش کمتری نسب به سایر عوامل داشته باشد. از این رو چیزی که باید برای مبلغ مهم باشد، مدیریت یک منبر مخلصانه و حساب شده است، و نباید به بهانه اینکه مردم را از نباید از دین زده کرد، از گفتن عواقب گناهان طفره رفت. باید برای مردم گفته شود که: «و هيچ كس چيزى نيندوخت مگر برای خود، و هيچ نفسى بار (گناه) ديگرى را بر دوش نگيرد. سپس بازگشت همه شما به سوى پروردگارتان است»[2]


سخن آخر اینکه؛ اخلاق و رفتار مبلغ و منبر و خطابه او نباید به گونه ای باشد که مردم را از داشتن ارتباط مناسب با مسجد و دین منع کند و دین را در چشم آنان سنگین و سخت جلوه دهد.


-----------
پی نوشت:
1ــ أمالي المرتضى ، ج‏2، ص295
2ــ انعام/164

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما