کلمه لعنت در لغت به معنای محروم ماندن و دور شدن است. زمانی که می گوییم کسی مورد لعن خداوند قرار گرفته است یعنی خداوند او را از رحمت و مغفرت خود دور می کند و محروم می دارد.
ما در قرآن آیاتی را می بینیم که از لعنت برخی افراد سخن به میان آمده است. کلمه لعنت در قرآن 41 بار تکرار شده است.
اما مهم این است که بدانیم چه اعمالی باعث خشم الهی و در نهایت لعنت خداوند متعال می شود. یکی از این اعمال اذیت و آزار پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه وآله و سلم) است.
خداوند در قرآن می فرماید: " قطعاً آنان که خدا و پیامبرش را می آزارند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان می کند، و برای آنان عذابی خوارکننده آماده کرده است."(1)
آزار و اذیت رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) فقط منوط به شخص ایشان نیست. بلکه یکی از مصادیق آزار پیامبر ، آزار اهلبیت ایشان است.
زیرا در روایات متعدّد درباره حضرت زهرا (سلام الله علیها) و امام حسن و امام حسین (علیهما السلام) از رسول خدا نقل شده است که این عزیزان از من هستند و هرکس ایشان را بیازارد مرا آزرده است.
پس ما می توانیم از خداوند متعال درخواست کنیم که کسانی را که اهلبیت را آزردند لعنت کند.
قطعا کسانی که فرزند رسول الله یعنی امام حسین علیه السلام را کشته و خانواده او را به اسارت کشیده اند ، مورد لعن خداوند هستند.
به همین دلیل در زیارت عاشورا می خوانیم:
فَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَيْكُمْ اَهْلَ الْبَيْتِ، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ وَاَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتي رَتَّبَكُمُ اللهُ فيها، وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَلَعَنَ اللهُ الْمُمَهِّدينَ لَهُمْ بِالَّتمْكينِ مِنْ قِتالِكُمْ
پی نوشت:
(1) قرآن کریم (33:57)
إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّـهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّـهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا