مخالفان ولایت امیر المومنین (ع) هر چند حدیث غدیر را انکار نمی کنند اما در خصوص مفهوم و معنای آن تردید می نمایند. این جماعت «مولی» را نه به معنای سرپرست و صاحب اختیار بلکه به معنای محبوب و دوست داشتنی می دانند. ایشان معتقدند پیامبر اکرم در واقعه غدیر بر محبت علی (ع) پیمان گرفت نه بر ولایت و سرپرستی آن بزرگوار!
در قبال این اعتقاد، سوالات مهمی قابل طرح است؛ آیا به راستی پیمان بر محبت علی (ع) نیازمند متوقف ساختن سه روزه مسلمین و بیعت گرفتن از تک تک ایشان است؟ آیا برای این مساله باید موسم حج را برگزید و آن را به تمام مسلمین دنیای اسلام در جمعی هزاران نفره ابلاغ نمود؟ آیا برای این مساله باید «خطبه طولانی غدیر» را بیان نمود و در سطر سطر آن بر فضائل علی (ع) اشاره کرد و بر جانشینی او بعد از خویشتن تصریح نمود؟ آیا اگر پیامبر قصد جانشینی علی را نداشت نباید با شاعرانی که پس از ایشان در همان مکان غدیر علی را به عنوان «خلیفه پیامبر» مخاطب قرار دادند و به کسانی که این امر را به او تبریک گفتند مقابله می کرد و برداشت ناصواب آنها را گوشزد می نمود؟ پاسخ روشن این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر، بر هر شخص بدون تعصبی ثابت می کند که مولا در کلام پیامبر اکرم (ص) معنائی جز سرپرستی و صاحب اختیاری بر امت ندارد.
برای مطالعه بیشتر در خصوص معنای کلمه «مولا» ر.ک: مقاله « مفهومشناسی واژه مولی در حدیث غدیر» نوشته محمد رضا پیری. علاوه بر این در کتاب شبهای پیشاور و المراجعات و ... نیز در این خصوص به صورت مفصل بحث شده است.