مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب نقش سلام در خانواده
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن توزیع گر وبلاگ توزیع گر سایت

مهدی تبریزی هستم. از تاریخ 11 شهریور 1399 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن توزیع گر وبلاگ توزیع گر سایت توزیع گر پیام رسان تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 29 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
نقش سلام در خانواده

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 05 دی 01

سلام کردن در خانه و نقش آرامش بخشی آن: «سلام» در لغت، به معنای سلامت از هرگونه نقص و عیب و فناست و چون خداوند فناناپذیر و منزه از عیب و نقص است، یکی از نام¬های او «سلام» است. هرگونه اظهار محبت در آغاز ملاقات «تحیت» است. پس در اصل، سلام همان تحیت، از ماده حیات و به معنای دعا کردن برای سلامتی وحیات دیگران است؛ بنابراین روشن¬ترین مصداق تحیت سلام کردن است.
در اسلام سلام کردن نشانه تحیّت لفظی است و بنابر برخی آیات و روایات، تحیت بهشتیان نیز سلام است:
«اینان همان کسانی هستند که به خاطر صبری که داشته¬اند، غرفه¬های بهشت را پاداش یابند و درآنجا به درود و سلامشان بنوازند»(فرقان / 75).
در قرآن کریم هم به سلام کردن به خود هنگام ورود به خانه سفارش شده است:
{فَإِذا دَخَلْتُمْ بُيُوتاً فَسَلِّمُوا عَلى‏ أَنْفُسِكُمْ تَحِيَّةً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُبارَكَةً طَيِّبَة}(نور / 61). هنگامى كه داخل خانه‏اى شديد، بر خويشتن سلام كنيد، سلام و تحيّتى از سوى خداوند، سلامى پربركت و پاكيزه.
مقصود از «سلام كردن بر خود» سلام كردن بر هر كسى است كه در خانه باشد، در اينجا نيز اگر نفرمود:
«بر اهل آن سلام كنيد» خواست يگانگى مسلمانان با يكديگر را برساند، چون همه انسانند، و خدا همه را از يك مرد و زن خلق كرده، علاوه بر اين همه مؤمنند، و ايمان ايشان را جمع كرده، چون ايمان قوى‏تر از رحم، و هر عامل ديگرى براى يگانگى است.
و بعيد هم نيست كه مراد از جمله{ فَسَلِّمُوا عَلى‏ أَنْفُسِكُمْ} اين باشد كه وقتى كسى داخل بر اهل خانه‏اى شد، بر آنان سلام كند، و ايشان جواب سلامش را بدهند.
جمله{ تَحِيَّةً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُبارَكَةً طَيِّبَةً} حال است، يعنى در حالى كه سلام تحيتى است از ناحيه خدا، چون او تشريعش كرده و حكمش را نازل ساخته تا مسلمانان با آن يكديگر را تحيت گويند، و آن تحيتى است مبارك و داراى خير بسيار، و باقى و طيب، چون ملايم با نفس است. آرى، حقيقت اين تحيت گسترش امنيت و سلامتى بر كسى است كه بر او سلام مى‏كنند، و امنيت و سلامتى پاكيزه‏ترين چيزى است كه در ميان دو نفر كه به هم برمى‏خورند برقرار باشد»(الميزان، ج‏15، صص166- 165).
حضرت علی × سلام کردن را مایه ایمنی از اسباب ترس می¬دانند: «خداوند سلام كردن را براى امنيّت از ترس‏ها قرار داده است»(نهج¬البلاغة؛ همان مدرک؛ ص512).
حضرت سفارش می¬کنند که: «كسي كه داخل خانه شود بر اهل خانه سلام كند و اگر اهل نداشته باشد و خانه خالى باشد بگويد: «اَلسَّلامُ عَلَيْنا مِنْ رَبِنّا»(وسائل¬الشيعه؛ ج‏5؛ ص323).
سلام کردن مایه برکت و وسعت در زندگی است: «چون يكى ازشما به خانه‏اش داخل شدبه اهل خانه سلام دهد وبگويد«السلام عليكم» واگركسى درخانه نباشد بگويد «السلام علينا من ربنا» وهنگام داخل شدن بمنزلش سوره توحید بخواند كه تهى دستى را بر طرف سازد»(بحارالأنوار؛ ج‏10؛ ص105).

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما