مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب پاداش عمل صالح
امتیاز کاربران 5.0

تولیدگر متن

علی بهاری هستم. از تاریخ 25 اردیبهشت 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 520 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
پاداش عمل صالح

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ جمعه, 13 بهمن 02

خلاصه تفسیر سوره تین بر اساس المیزان - ۵ 

(إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ، مگر كسانى را كه ايمان آورده و اعمال صالح كنند كه پاداشى قطع ناشدنى دارند)

استثنای اول آیه، متصل و استثناء از جنس انسان [ماهیت انسان] است. [جنس انسان که طبق آیه پنج، ممکن است به پست‌ترين مرحله برگردانده شود ولی کسانی که مومن‌اند و عمل صالح دارند دچار چنین سرنوشتی نمی‌شوند]. حرف فاء، جمله ‌(فَلَهُمْ أَجْرٌ ...) را نتیجه اين استثنا قرار می‌دهد و اين خود مؤيد آن است كه منظور از رد انسان به سوى اسفل سافلين، بازگرداندنش به سوى شقاوت و عذاب است. 

[اگر خاطرتان باشد علامه گفته بود درباره تفسیر اسفل سافلین، دیدگاه‌هایی مطرح است. یکی از آنها این بود که بدن انسان به مرور فرسوده می‌شود و نیروهایش را از دست می‌دهد. علامه در جواب گفته بود بدن همه انسان‌ها اعم از مومن و کافر پیر می‌شود و نیروهایش را از دست می‌دهد. پس این تفسیر درست نیست. اینجا علامه دارد دلیل دیگری اقامه می‌کند. می‌گوید این که خداوند در این آیه، بهره‌مندی مومنان از اجر را نتیجه ایمان و عمل صالح آنها می‌داند نشان می‌دهد که استثنای اول آیه، استثنای متصل است. یعنی مستثنی که همان مومنان و نیکوکاران باشند جزیی از مستثنی‌منه یعنی انسان‌هایی که ممکن است به اسفل سافلین بروند است. پس منظور از اسفل سافلین همان رفتن به پایین‌ترین جایگاه در اثر گناه و رفتارهای غلط است که ممکن است بر سر هر انسانی درآید.]

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما