محمودشفیعی
کارآفرینی فرهنگی،کسب وکاری است که بایک ایده اولیه فرهنگی و مبتنی بر عقاید،اعتقادات شخصی وآرزوهای ایده پرداز شروع می شود وسعی می کند علاوه بر ارائه ارزش پیشنهادی خود به مشتری ، یک اعتقاد،ارزش یا نگاه دینی را به مخاطب خود انتقال دهد.
ایده های فرهنگی برای رسیدن به نقطه ی کسب در آمدباید توانایی تحلیل ،ورود و رقابت در بازار را داشته باشند و با ادبیات نوآوری و بازار آشنا باشندو از هرگونه ورود احساسی وغیر کارشناسی خودداری کنند .
براین اساس برخی از ویژگی های یک ایده خوب و مناسب کارآفرینی فرهنگی به شرح زیر می باشد:
1. ایده های فرهنگی، باید خلاقانه و جدید باشد و بتواند از ترکیب یا آفرینشی نو ، مفهوم وارزش پیشنهادی خود را به مشتری انتقال دهد.
2.جذابیت داشته باشد.به تعبیری ایده ها علاوه بر خلاقیت باید یک جذابیت بصری، ذهنی و...برای مخاطب به همراه داشته باشد.این نکته مهم است که خلاقیت ما باید به گونه ی باشد که کششی درونی در مخاطب بواسطه جدیدبودن یا راهکاری مناسب یا زیبایی خاص برای خرید آن بوجود آورد و علاوه بر حل مشکل خود،محصولی جذاب هم خریده باشد.
3. کاربردی باشد:تجربه نشان داده مردم از محصولاتی که کاربردخاصی در امورد خود دارند بیشتر استقبال می کنند. صندلی نماز،رکعت شمار،قلم قرآنی و..نمونه ی از محصولات کاربردی است که مورد استقبال قرار گرفت.لذا اصل کاربردی بودن باید مبنای ایده ها باشد.
4.قابل رشد باشد: ایده های بازار محور باید ظرفیت رشد از حیث تولید یا ارتقاء یا گسترش در فضاهای مختلف را داشته باشدتا در بازار دوام بیاورد.به تعبیر دیگر یکبار مصرف یا امکان عدم ارتقاء در آنان وجود نداشته باشد.
5.رقابت پذیر باشد: خروجی ایده ها باید قابلیت رقابت با نمونه های داخلی وخارجی را داشته باشدو دارای مزیت هایی باشد که در نمونه های دیگر یافت نمی شود یا ضعیفتر باشد.