کنترل خشم و ضرورت آن در جامعه:
وَ إِذَا مَا غَضِبُواْ هُمْ يَغْفِرُون، «شوری، آیه: 37»؛ ترجمه: گاهی عصبانی می شود و نمیفهمد بر او چه میگذرد. وقتیکه آرام شد، به فکر میافتد که جبران کند. این برای افراد عادی است؛ اما...
مردان الهی بهقدری قدرت دارند که در اوج غضب، میبخشند.
آنچه خیلی مهم است «حین غضب» است.
تفسیر:
دوری از گناهان کبیره که خداوند برای آنها وعده آتش داده بسیار سفارش شده که جامعه امروزه ما دچار آن شده و گریبان خیلی از مردها وزنهای کشورمان را گرفته، قرآن کریم خودسازی را در دوری از گناهان کبیره و جامعه سازی را در آن میداند به همین دلیل سفارش به خویشتنداری در برابر گناهان کبیره نموده است، انسان وقتی این صفات را کنترل کند و روی خشم و غضب درونی و جسمیاش کار کند بحرانیترین مسئله و ساعات زندگیاش را کنترل کرده است.
چون در خشم و غضب است که بزرگترین جنایتها مثل کشتن انسانی دیگر یا کتک زدن همسر انسان اتفاق میافتد و بدترین حالات برای انسان اتفاق میافتد، در خشم و غضب است که بسیاری از حرفها زده می شود و حتی همین زبان چند گرمی میتواند دلهای بسیار بزرگ را برنجاند و بشکند، میتوان گفت این آیه شریفه جامعه سازی و محکم کردن بنیان خانواده، نوسازی و انسانسازی را به افراد آموزش داده است.
قَالَ أَبُو جَعفَرِ عَلَيهِ السَّلَامُ: «وَ مَن مَلِكَ نَفسَهُ إِذَا رَغِبَ وَ إِذَا رَهِبَ وَ إِذَا غَضِبَ، حَرَّمَ اللهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ» (1) در حديثى از امام باقر عليه السّلام مىخوانيم: «كسى كه به هنگام شوق و علاقه و به هنگام ترس و وحشت و هنگام خشم و غضب مالك نفس خويشتن باشد خداوند بدن او را بر آتش دوزخ حرام مىكند».
---------------------
1-البرهان، ج 4، ص 827، ذیل همین آیه شریفه.
#حیات_طیبه