در سال ۱۳۷۷ به دنبال قتل داریوش فروهر و همسرش، دو سه قتل دیگر نیز اتفاق افتاد که به قتل های زنجیره ای معروف شد. رییس جمهور وقت کمیته ای را مسول بررسی این پرونده قرار داد، و دست آخر معلوم شد که متاسفانه رد پای برخی از عناصر اطلاعاتی خودسر و یا نفوذی در این ماجرا دیده می شود. به دنبال این جریانات، موج عظیمی از انتقادات از داخل و خارج، متوجه وزارت اطلاعات گردید و می رفت که اعتماد مردم را نسبت به دستگاه خطیر اطلاعات خدشه دار کند. رهبرمعظم انقلاب در این شریط، پیگرد متهمان را خواستار شد و از طرف دیگراز مجموعه وزارت اطلاعات حمایت کرد: «عده ایی در صددند از وزارت اطلاعات انتقام بگیرند و حالا بهانه جوئی برایشان شده است، مسئولان وزارت اطلاعات ما همین مدیرانی که اغلب شان حالا هم هستند این ها بزرگ ترین خدمات را به این کشور کردند … اگر این عناصر اطلاعات نبودند اگر این مجموعه نبود، شما خیال می کنید که این انقلاب جان سالم به در می برد؟[۱]
رهبر معظم انقلاب در ماجرای قتل های زنجیره ای با محکوم کردن عناصر خاطی اطلاعاتی، به این آیه از قرآن عمل کرد: «لا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ کانُوا آباءَهُمْ أَوْ أَبْناءَهُمْ أَوْ إِخْوانَهُمْ أَوْ عَشیرَتَهُمْ؛ هیچ قومى را که ایمان به خدا و روز رستاخیز دارند نمى یابى که با دشمنان خدا و رسولش دوستى کنند، هر چند پدران یا فرزندان یا برادران یا خویشاوندانشان باشند.»[۲] پیام این آیه این است که اولویت افراد باایمان، خدا و دین اوست؛ هر چند این اولویت با منافع زودگذر انسان نسازد. مقام معظم رهبری نیز اولویت را به حقیقت و حکم خدا(برخورد با خاطیان اطلاعاتی) دادند؛ هر چند این اعلام موضع، به این راحتی نبود(گفتنش آسان است).
از طرف دیگر حمایت از مجموعه وزارت اطلاعات و دلگرمی به آنان و تشویق مردم به دلسرد نشدن از وزارت اطلاعات، کار مدیریتی سنگینی می خواست، که الحمدالله ایشان با درایت آن را انجام دادند.
پی نوشت
۱ــ کلیک کنید
https://www.mashreghnews.ir/news/424805
۲ــ مجادله/۲۲