مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب اخلاق پیامبر(ص) موثرترین عامل در گسترش اسلام بود
امتیاز کاربران 5

تولیدگر محتوا فاخر در اشراق

مظلومی مراغه ای هستم. از تاریخ 27 آبان 1394 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم.
من در مرسلون تعداد 40 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.

0 0
اخلاق پیامبر(ص) موثرترین عامل در گسترش اسلام بود

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ سه‌شنبه, 16 آبان 02

یکی از ویژگی هایی که موجب می شود تا مردم با انسان ارتباط برقرار کنند داشتن حسن خلق است، پیامبر اسلام (ص) از این امر مثتثنی نبوده اند بلکه با خوش رفتاری که داشته اند، در جذب مردم به سوی دین اسلام را موجب شده اند.

با این اوصاف پیامبر (ص) به وفور در دعاهای خود می گفتند : اللهم حسن خلقی؛ خدایا! اخلاق مرا نیکو گردان (۱)، همچنین می گفتند: اللهم جنبنی منکرات اخلاق؛ خدایا! مرا از اخلاق بد دور نما(۲)، به همین دلایل بود که خداوند متعال در قرآن می فرمایند: انک لعلی خلق العظیم؛ تو ای پیامبر (ص) دارای اخلاق بزرگی هستی (۳).

کردار و رفتار پیامبر (ص) در ارتباط با مردم مجذوب بود که تالیف قلوب از معجرات پیامبر (ص) می باشد، در این زمینه خداوند متعال می فرمایند: به رحمت الهی در برابر مردم نرم و مهربان شدی، اگر خشن و سنگدل بودی ، (مردم) از اطراف تو پراکنده می شدند(۴).

یعنی دعاهای پیامبر موجب رحمت الهی شده و پیامبر (ص) دارای اخلاق بزرگ و حسنه گردیده و موجب شده که قلب ها به هم نزدیک شوند، با نزدیکی قلوب به هم مهر و صمیمت و مودت مورد نظر اسلام که در کل می شود گفت وحدت به وجود آمده است پس این یک معجزه انکار نشدنی پیامبر (ص) است.

با این اوصاف مسلمانان که باید در اصل عمل کننده به فرامین دین مبین اسلام باشند و ادامه دهنده راه اولیای الهی و پیامبر (ص) ، خود را آراسته به اخلاق نیکو و حسنه کنند، یعنی این اخلاق نیکو هست که مردم به همدیگر نزدیک می شوند ، حتی اخلاق نیکو جذب کننده سایر ادیان به مسلمانیت و تسلیم شدن است.

در روایتی از پیامبر گرامی اسلام (ص) وارد شده است که فرمودند: محبوبترین شما نزد خداوند کسانی هستند که در میان مردم دوستی و الفت ایجاد کنند و خودشان نیز محبت و دوستی را پذیرا شوند (۵).

اجرای فرامین دین مبین اسلام جایگاه انسان را در میان خدا و مردم افزایش داده و موجبات رحمت الهی در دنیا و آخرت می شود.

پی نوشت:

۱- طباطبایی ، محمد حسین ؛ سنن النبی ، ص۹۹.

۲- همان.

۳- قلم ، آیه ۴.

۴- آل عمران ، آیه ۱۵۹.

۵- اخلاق در قرآن ؛ ج‏۳ ؛ ص۳۰۶.

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما