مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب زندگی مومنانه سخت نیست
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

شجریان هستم. از تاریخ 01 اردیبهشت 1396 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 752 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
زندگی مومنانه سخت نیست

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 15 آبان 02

این پرونده را با 256 اثر دیگر آن ببینید

زندگی مؤمنانه سخت نیست!

الف. مقدمه

آیا اگر با اعتقاد به وجود خدا زندگی کنیم عرصه زندگی بر ما تنگ می‌شود؟ آیا اگر به خاطر اعتقاد به خدا با برخی از تمایلات خود مقابله کنیم؛ هر چیزی را نبینیم، هر صدایی را نشنویم، هر قدمی را برنداریم و ... زندگی ما زندگی سخت و طاقت‌فرسایی خواهد شد؟ به‌راستی ثمره زندگی مؤمنانه چیست؟ چه گوهری قیمتی قابل‌توجهی از این زندگی نصیب ما می‌شود که بتواند تحمل بار تکلیف و انجام وظایف شرعی را بر ما آسان کند؟

ب. آرامش مهم‌ترین گوهر زندگی سعادتمندانه

اگر در زندگی مردم دقت کنیم تلاش‌های آن‌ها یا به خاطر کسب آسایش است یا برای به دست آوردن آرامش. آسایش را می‌خواهد تا ابزار بیشتری برای تأمین نیازهای زندگی در اختیار داشته باشند به همین دلیل به دنبال خانه و ماشین و ... هستند و نیز آرامش را می‌خواند برای اینکه با قلبی سرشار از اطمینان بتوانند روزگار را سپری کنند و از درهای روحی و رنجهای روانی در امان باشند. شکی نیست که آسایش بسیار مهم است اما آرامش به‌مراتب از آن مهم‌تر است زیرا اگر بیشترین رفاه مادی در اختیار ما باشد اما دچار قلبی مضطرب و روحی پردرد باشیم هیچ لذتی از این رفاه نخواهیم برد.

ج. حس آرامش برترین فایده زندگی مؤمنانه

خداوند متعال می‌فرماید: «اَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ؛ آگاه باشید که تنها با یاد خدا قلب‌ها به آرامش می‌رسد.»[1] دو نکته بسیار مهم در این آیه قابل‌بیان است:

اولا ابتدای آیه شریفه با واژه «اَلا» شروع می‌شود. این آیه در زبان عرب از «ادات تنبیه» است. کاربرد این ادات درجایی است که مخاطب نسبت بی‌کلام ما غفلت و تردید دارد؛ درواقع با گفتن این کلمه، او را متوجه این نکته می‌کنیم که مطلب بیان‌شده نیازمند به توجه زیادی است و همان مطلبی است که برای مخاطب در هاله ابهام بوده است. آری خداوند متعال می‌دانسته است که ما برای تأمین آرامش در زندگی سراغ عواملی غیر از «یاد خدا» هستیم و اینکه «یاد خدا موجب آرامش دل است» موردتردید و غفلت ماست.[2]

ثانیاً تعبیر «بذکر الله» بر «تطمئن القلوب» مقدم شده است و این تقدیم مفید معنای «حصر» است یعنی «تنها عامل آرامش یاد خداست و لا غیر!»[3] آری اگر گمان می‌کنید پول و ثروت و شهرت و موقعیت اجتماعی و ... آرامشمی آرد سخت در اشتباهید این‌همه اگر در کنار «یاد خدا» قرار نگیرند ثمره آرامش را به همراه نخواهند داشت و تنها با یاد خداست که این امور می‌توانند در زندگی آرام، همراه ما باشند. چه بسیارند افرادی که از امکانات مادی فوق بی‌بهره‌اند اما زندگی آن‌ها سرشار از احساس اطمینان و آرامش است چراکه «یاد خدا» در لحظه‌لحظه زندگی ایشان جاری است.

د. نتیجه

زندگی مؤمنانه هیچ منافاتی با کس آسایش ندارد و مؤمن می‌تواند با کسب روزی حلال بهترین وسایل رفاه مادی را برای خود تأمین کند اما آنچه ویژگی زندگی مؤمنانه است و دیگران از آن بی‌بهره‌اند «حس خوب آرامش» در کنار ایمان به خدای عالمیان است. این گوهر بی‌قیمت تنها در دل زندگی مؤمنانه یافت می‌شود و بس.

 

 


[1] رعد: 28

[2] ر.ک تفسیر نمونه، ج 10، ص 209 به بعد و تفسیر المیزان، ج 11، ص 353 به بعد.

[3] تفسیر نور، ج6، ص 233.

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما