یکی از مسئولین اعتکاف دانشجویی بود. به خاطر تامین مواد غذایی و هماهنگی سخنرانان گاهی مجبور می شد، با آقایان هم کلام شود. هر بار شروع به صحبت با مخاطب نامحرم می کرد، خیلی جدی و خالی از لطافت زنانه می شد. انقدر حیا داشت، که بین دخترها هم به تمشی علی استحیا1 معروف شده بود.
گاهی برخی دوستان به ظاهر مذهبی، فکر می کنند چون مذهبی خوانده می شوند، پس انجام برخی کارها برای اون ها مجاز هست؛ در حالیکه حیا، در دین ما بسیار اهمیت دارد2 و حتی برای خانم ها بیشتر مورد تاکید قرار گرفته3.
منابع:
1.آیه 25 سوره قصص: فَجَاءَتْهُ إِحْدَاهُمَا تَمْشِي عَلَى اسْتِحْيَاءٍ قَالَتْ إِنَّ أَبِي يَدْعُوكَ لِيَجْزِيَكَ أَجْرَ مَا سَقَيْتَ لَنَا ۚ فَلَمَّا جَاءَهُ وَقَصَّ عَلَيْهِ الْقَصَصَ قَالَ لَا تَخَفْ ۖ نَجَوْتَ مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ: (موسی هنوز لب از دعا نبسته بود که دید) یکی از آن دو دختر که با کمال (و قار و) حیا راه میرفت باز آمد و گفت: پدرم از تو دعوت میکند تا در عوض سقایت و سیراب کردن گوسفندان ما به تو پاداشی دهد. چون موسی نزد او (یعنی شعیب پدر آن دختر) رسید و سرگذشت خود را بر او حکایت کرد (شعیب) گفت: اینک هیچ مترس که از شر قوم ستمکار نجات یافتی.
2. شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحكم و درر الكلم ج1، ص 93، ح340: امام علی علیه السلام می فرمایند: اَلحَياءُ مِفتاحُ كُلِّ الخَيرِ؛ حيا كليد همه خوبى هاست.
3. من لایحضر الفقیه ج3 ، ص468 ، ح4630: امام صادق علیه السلام می فرمایند: اَلحَياءُ عَشَرَةُ أَجزاءٍ تِسعَةٌ فِى النِّساءِ و َواحِدٌ فِى الرِّجالِ؛حيا ده جز دارد، نه جزء آن در زنان است و يك جزء در مردان.