مقام حضرت خدیجه در قرآن
ﻭَ ﻭَﺟَﺪَﻙَ ﻋَﺂﺋِﻠﺎً ﻓَﺄَﻏْﻨَﻲ «۸» ﻓَﺄَﻣَّﺎ ﺍﻟْﻴَﺘِﻴﻢَ ﻓَﻠَﺎ ﺗَﻘْﻬَﺮْ «۹» ﻭَﺃَﻣَّﺎ ﺍﻟﺴَّﺂﺋِﻞَ ﻓَﻠَﺎ ﺗَﻨْﻬَﺮْ «١۰ ضحی » ﻭ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺗﻬﻲ ﺩﺳﺖ ﻳﺎﻓﺖ ﻭ ﺑﻲ ﻧﻴﺎﺯ ﻛﺮﺩ. (ﺣﺎﻝ ﻛﻪ ﭼﻨﻴﻦ ﺍﺳﺖ) ﭘﺲ ﺑﺮ ﻳﺘﻴﻢ ﻗﻬﺮ ﻭ ﺗﻨﺪﻱ ﻣﻜﻦ. ﻭ ﺳﺎﺋﻞ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﻣﺮﺍﻥ.⬛️
✅«ﻋﺎﺋﻞ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ فقیر و ﺗﻬﻲ ﺩﺳﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻣﺎﻝ ﺩﻧﻴﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﻧﺪﺍﺭﺩ. عائله مند هم به کسی که ناخور او (عیال و اولادش)زیاد باشد و به سختی آنها را اداره کند.
✅«ﻗﻬﺮ»: ﻏﻠﺒﻪ ﺗﻮﺃم ﺑﺎ ﺗﺤﻘﻴﺮ ﺍﺳﺖ.
✅ «ﻧﻬﺮ» ﺭﺍﻧﺪﻥ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺧﺸﻮﻧﺖ ﺍﺳﺖ. ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻬﺮ ﺁﺏ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺣﺮﻛﺖ ﺗﻨﺪ ﺁﺏ ﺍﺳﺖ.
✅ پیامبر اسلام از کودکی یک حس بی نیازی در نفسش بود و همان باعث شده بود که هرگز چشم به مال کسی ندوزد. غیر از غنای شخصی، به غنای حقوقی و اجتماعی برای رفع حاجت نیازمندان هم نیاز داشت که خداوند با ثروت حضرت خدیجه آنها را حل کرد. از سن ۲۵ سالگی که با آن بانوی بزرگ ازدواج کرد تا شعب ابی طالب که اوج فشار حداکثری و تحریم اقتصادی مشرکان مکه بود، خداوند بوسیله ثروت خدیجه سلام الله علیها بخش مهمی از مشکلات مالی فقرا و نیازمندان که حامی اصلی پیامبر اسلام بودند برطرف کرد. این بخش از زندگی پیامبر اسلام آنقدر سخت و کمرشکن بود که خداوند در آیه شریفه؛ نه به عنوان تحقیر بلکه از باب " از کجا به کجا رسیدن" به پیامبر اسلام گوشزد می کند تا مقام او را از یاد فقرا و یتیمان غافل نکند. امروزه هم برای تبلیغ دین و نشر معارف نیاز به حمایت مالی افراد سخاوتمندان و خدیجه صفت داریم تا صدا توحید به گوش جان تشنگان حقیقت برسد.