مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب مقصود از «ملّة» در آیه­ ی 130 سوره ی بقره
امتیاز کاربران 5.0

تولیدگر متن

سعید هستم. از تاریخ 18 اردیبهشت 1395 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 41 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
مقصود از «ملّة» در آیه­ ی 130 سوره ی بقره

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ سه‌شنبه, 23 آبان 02



«عَن مِّلَّةِ إِبْرَاهِیمَ»؛ مقصود از «ملّة»، «دین اسلام» است؛[1] زیرا اولا: هر قومی راه و روش عبادیِ ویژه ­ای برای خود داشت، چنان­که در آیه­ ی ۶۷ از سوره ­ی حج می­فرماید: «لِکُلِّ اُمَّةٍ جَعَلْنا مَنْسَکاً». و در آیه­ ی 48 از سوره­ ی مائده نیز چنین فرمود: «لِکُلٍّ جَعَلْنا مِنْکُمْ شِرْعَةً وَ مِنْهاجا».

ثانیاً‌: ابراهیم علیه السلام  از خداوند خواست که آئین حج را به او نشان دهد، چنان­که آیه­ ی ۱۲۸ از سوره ­ی بقره به این مطلب اشاره کرده و می­ فرماید: «وَ أرِنَا مَنَاسِکَنَا». و خداوند نیز جناب جبرئیل علیه السلام  را فرستاد تا به ایشان تعلیم حج نماید. بر این اساس، حج امروزی به حج ابراهیمی معروف شد.

با پیوند این دو نکته، به ضمیمه­ی آیه­ ی «وَ مَن یَبْتَغِ غَیْرَ الْاسْلَمِ دِیناً فَلَن یُقْبَلَ مِنْهُ»«آل­ عمران/85»، نتیجه چنین می­شود که ملت ابراهیم علیه السلام  همان دین ابراهیم یعنی «اسلام» بود.

ثالثاً: اگر دو مطلب گذشته هم نبود، آیه ­ی 67 از سوره­ی آل­عمران به تنهایی بر اثبات مطلوب کافی بود؛ چنان­که فرمود: «مَا کانَ إِبْرَاهِیمُ یَهُودِیّاً وَ لا نَصْرَانِیّاً وَ لکِن کانَ حَنِیفاً مُّسْلِماً».[2]

 


[1]. میبدى، رشید الدین احمد(1371هـ ش)ج‏1، ص371؛ ر.ک: بانوى اصفهانى، سیده نصرت امین(1361هـ ش)ج‏3، ص186؛ همچنین، ر.ک: حسینى همدانى، سید محمد حسین(1404هـ ق)ج‏1، ص360.

[2]. برای اطلاعات بیشتر، ر.ک: جوادی آملی، عبدالله(1385هـ ش)‌ج۱، ص۱۱۹-۱۱۷.

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما