بعضی از کامنت های دوستان در پست های قبلی این سوال رو مطرح میکرد که چگونه میشه عمر انسان کم یا زیاد بشه.
البته این سوال رو میشه از ابعاد گوناگون جواب داد اما یکی از پاسخ های آن بحث قضا و قدر الهی هست.
قضا به معنی حکم و قطعیت و حتمیت
و قدر به معنی اندازه و اندازه گیری و حدود چیزی یعنی خداوند برای هر چیزی اندازه ای قرار داده و آن را بر اساس اندازه گیری و محاسبه سنجش آفریده است.
یکی از بحث های جالب و چالش بر انگیز اعتقادی همین بحث قضا و قدر الهی هست.
برای ملموس شدن داستانی زیبا تقدیم همه شما خوبان؛
شعيب عقر قوقى گويد: امام موسى بن جعفر فرمود: فردا مردى از اهل مغرب به نام يعقوب ترا ملاقات مى كند و از احوال من مى پرسد او را به خانه ام راهنمائى كن .
من او را در طواف يافتم و حال احوال كردم ، ديدم مرا مى شناسد.
گفتم : از كجا مرا شناختى ؟ گفت : در خواب كسى مرا گفت : كه شعيب را ملاقات كن و آنچه خواهى از او بپرس . چون بيدار شدم نام ترا پرسيدم ترا به من نشان دادند.
او را مردى عاقل يافتم و به در خواستش او را به خانه امام بردم و اجازه طلبيدم و امام اجازه دادند.
چون نگاه امام به او افتاد فرمود: اى يعقوب ديروز اينجا (مكه ) وارد شدى ، ما بين تو و برادرت فلان جا انزاعى واقع شد و كار به جائى رسيد كه همديگر را دشنام داديد و اين طريقه ما و دين پدران ما نيست ، ما كسى را به اين كارها امر نمى كنيم ، از خداى يگانه و بى شريك بپرهيز.
به اين زودى مرگ ما بين تو و برادرت جدائى خواهد افكند و اين بخاطر آن شد كه شما قطع رحم كرديد. او پرسيد: فدايت شوم ، مرگ من كى خواهد رسيد؟ فرمود: همانا اجل تو نيز نزديك بوده لكن چون تو در فلان منزل با عمه ات صله كردى و رحم خود را وصل كردى بيست سال به عمرت افزوده شد.
شعيب گويد: بعد از يكسال يعقوب را در حج ديدم و احوال او را پرسيدم ، گفت : برادرم در آن سفر به وطن نرسيده وفات يافت و در بين راه به خاك سپرده شد.-منتهى الامال 2/206.
در این حدیث شریف نیز ذکر شده آنکس که از مکه برگردد و تصمیم داشته باشد سال آینده هم به حج برود بر عمرش افزوده میشود. پس حتما قدر الهی برایش تغییر میکند