مرســـــــلون

بانک محتوای مذهبی مرسلون
MORSALUN.IR

خانه مطالب عید فطر یا کنگرۀ جهانی مسلمین (بخش دوم)
امتیاز کاربران 5

تولیدگر متن

علی اصغر هستم. از تاریخ 19 اردیبهشت 1395 کنشگری رو شروع کردم و همواره سعی کردم بهترین باشم. در این مسیر آموزش های لازم را پیگیری و از اساتید و مشاوران در تولید محتوا استفاده می کنم. من در نقش تولیدگر با قالب های تولیدگر متن تولید محتوا می کنم.
من در مرسلون تعداد 28 مطلب دارم که خوشحال میشم شما هم ذیل مطالبم نظر بنویسید و امتیاز بدید تا بتونم قوی تر کار کنم.


محیط انتشار
مخاطب
0 0
عید فطر یا کنگرۀ جهانی مسلمین (بخش دوم)

با 0 نقد و بررسی | 0 نظر | 0 دانلود | ارسال شده در تاریخ دوشنبه, 01 آبان 02
در پرونده بهار معنویت

این پرونده را با 470 اثر دیگر آن ببینید



گنجینه ی سخنوری(42)

عید فطر یا کنگرۀ جهانی مسلمین (بخش دوم)

اعیاد چهار گانه در قرآن:

در قرآن چهار عید نام برده شده.

اول: عید زمان حضرت عیسی (ع)

عیدی است که در زمان عیسی، پیروان او برگزار می کردند، در آن روز حضرت عیسی از خدای خویش مائده آسمانی خواست. «اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَيْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاء تَكُونُ لَنَا عِيداً لِّأَوَّلِنَا وَآخِرِنَا وَآيَةً مِّنكَ » پروردگارا، بر ما سفره ای از طعام از آسمان نازل می فرماید تا این که برای امروز ما و انسانهایی که بعداً می آیند عید باشد و نشانه بزرگی و عظمت تو باشد. از آنجائی که روز نزول مائده نیز، روز بازگشت به پیروزی و پاکی وایمان به خدا بوده است، نزول مائده در روز یکشنبه بوده و شاید یکی از علل احترام به روز یکشنبه در نظر مسیحیان نیز همین بوده است.

دوم: اعیاد کفار

قرآن روزی را به عنوان جشنهای کفار بیان نموده: «والذین لا یشهدون الزور» یکی از ویژگی های بندگان مخلص خداوند این است که شهادت زور نمی دهند. مراد از «زور» عید نصاری و کفار است، بنابراین، معنای آیه چنین می شود: بندگان خالص خدا در محافل و مجالس جشن و سرور کفار شرکت نمی کنند با این بیان، جدیت و مواظبت بیشتر روزه داران عزیز را در روز عید فطر از شرکت در محافل غنا و رقص و موسیقی های حرام می طلبد چون چنین برنامه هایی مربوط به اعیاد نصاری و کفار است، منافات با شئون اسلام و مسلمین دارد.

سوم: عید فطر:

عید فطر یکی از عید بزرگ اسلام است که درباره آن احادیث و روایات بیشماری وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه گذرانده و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگرامتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجرا و پاداش خود را از خداوند می طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.

روز اول ماه شوال را بدین سبب عید فطر خوانده اند که در این روز، امر امساک و صوم از خوردن و آشامیدن برداشته شد و رخصت داده شد که مؤمنان در روز افطار کنند و روزه خود را بشکنند.

چهارم عید قربان:

در قرآن، سوره کوثر آمده: «انا اعطیناک الکوثر، فصل لربک وانحر» مراد از «نحر» قربانی کردن و مراد از «صل» نماز عید است؛ چون هر دو  بیانگر تسلیم عید در برابر مولای حقیقی خویش، و ذلت بنده می باشد. همان طوری که حضرت ابراهیم (ع) با بردن فرزندش اسماعیل به قربان گاه اطاعت بدون چون و چرا را به عرضه نمایش گذاشت. موحدین عالم نیز باید در روز عید قربان با اجرای قربانی و نماز عید قربان تعبد خودشان را به پیشگاه خداوند نشان دهند.

. مائده/ 114.

. فرقان/ 72.


============================================================
برای مشاهده ی مطالب مرتبط
عید فطر یا کنگرۀ جهانی مسلمین (بخش اول)
عید فطر یا کنگرۀ جهانی مسلمین (بخش سوم)

نظرات 0 نظر

شما هم نظری بدهید
پرونده های ویژه نقد و بررسی آثار شبکه تولیدگران
تمامی حقوق برای تیم مرسلون محفوظ است | 1400 - 2021 ارتباط با ما